Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vier opvallende conclusies na Napoli-Feyenoord

Feyenoord verloor gisteren met 3-1 van Napoli. De club uit Rotterdam had nauwelijks kans om een overwinning mee naar huis te nemen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Feyenoord verloor gisteren met 3-1 van Napoli. De club uit Rotterdam had nauwelijks kans om een overwinning mee naar huis te nemen.

Flater

Zoals verwacht was Napoli-Feyenoord niet de fijnste wedstrijd om te kijken als Nederlandse voetbalfan. Feyenoord ging al vroeg het schip in door en fout van Kevin Diks. ‘Zoiets gebeurt in een splitsecond’, na de wedstrijd tegen Veronica waarbij hij de fout indekte. Daarmee probeert Van Bronkhorst vooral zijn eigen flater in te dekken aangezien hij Diks al sinds het begin van dit seizoen opstelt, terwijl die de ene na andere blunder maakt in de verdediging van de Rotterdammers.

Toornstra

Jens Toornstra had de kans om af te komen van het uitgoal-syndroom. De speler krijgt het namelijk niet voor elkaar om tijdens een uitwedstrijd van Feyenoord te scoren. Tegen Napoli had hij de kans om uit een penalty een doelpunt te maken, maar die verprutste hij. De reeks blijft nu dus staan.

Hiermee treedt hij in de voetsporen van verschillende andere Nederlandse spelers. Zo had Vincent Janssen vorig jaar een doelpuntsyndroom en Jasper Cillessen een penaltyprobleem.

Derde

De ploeg moet er nu alles aan doen om derde te worden, maar concurrent Sjachtar Donetsk won in tegenstelling tot de Rotterdammers wel van Napoli. Feyenoord zal volgende ronde dus moeten winnen van de Oekraïners om in ieder geval kans te houden op de Europa League.

Coëfficiënten

Voor heel Rotterdam was de wedstrijd heel ruk, maar ook heel Nederland gaat het merken. Mede door eerdere fiasco’s van Ajax en PSV (die clubs hebben dit jaar minder punten gescoord dan de kampioen van Luxemburg) gaan we flink zakken op de coëfficiëntenlijst van de UEFA, waardoor er Europese plaatsen in gevaar komen. Voor Feyenoord en Vitesse zal het lastig zat worden om op Europees niveau überhaupt een wedstrijd te winnen, waardoor er vermoedelijk weinig punten bijkomen. Vorig jaar haalden ‘wij’ in totaal 9.100 punten, wat een zeer goed resultaat was.

Op dit moment staat Nederland elfde, maar landen als Griekenland, Oostenrijk, Tsjechië en Zwitserland hijgen ons in de nek. We zouden na dit seizoen dus zomaar vijftiende kunnen te komen te staan. Daarmee zitten we op de wip, aangezien er bij plaats zestien weer een plek verloren gaat. Bovendien moet de kampioen dan instromen in de tweede kwalificatieronde van de Champions League, een ronde eerder dan nu. Bovendien mag de nummer twee geen eens meer de kwalificatie spelen voor het kampioenenbal.