Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dossier: alles over criminaliteit in Noord-Brabant

Alle feiten, cijfers en statistieken over de misdaad in het zuiden bijeen

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"Het is wrang te moeten constateren dat de drugshandel in Brabant beschikt over dezelfde kwaliteiten als de regionaal economische topsectoren: chemie, agrofood, logistiek en hightech. Net als deze bedrijfstakken haalt de drugsindustrie zijn omzet voornamelijk uit de export, werkt ze met een kring van vertrouwde toeleveranciers, en maakt zij voor de uitvoer en het transport van drugs gebruik van de strategische ligging van de regio en de aanwezigheid van de vele logistieke bedrijven."

Zo begint een van de hoofdstukken in het net verschenen rapport Criminaliteit met de zachte G. De tekst, gelardeerd met statistieken en kaartjes bevat de meest omspannende samenvatting van misdaad in het zuiden tot nu toe. Aan het dossier werkten meerdere criminologen mee. Het is hier te lezen.

Regio's

Er worden al wat rond sluimerende taboes onthuld. Zaken die menig ingevoerde Brabantse onderwereldkenner wel weet maar die hier voor het eerst 'officieel' te lezen zijn. Kijk bijvoorbeeld naar de kaart met misdaadcijfers, daaruit valt glashard te destilleren dat bepaalde gemeentes en regio's 'crimineler' zijn dan andere. Lezen jullie mee in Etten Leur?

Aanbevelingen

Het rapport bevat ook een aantal aanbevelingen. Dat komt er kort gezegd op neer dat men de crimineel in de portemonnee moet raken om hem aan te kunnen pakken. 'Follow the money'.

Misschien dat u het interessant vindt. In de Panorama kunt u in ieder geval de komende maanden menig verhaal over de Brabantse misdaadsector gaan lezen. Dat garanderen we.