Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Aston Martin: 'Plan voorgelegd aan FIA'

Volgend jaar is Aston Martin titelsponsor van Red Bull Racing, maar op de achtergrond werkt Aston Martin al aan een motor entree in 2021.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"Veel van de gesprekken met Horner over de motoren kwamen voort uit zijn eigen frustratie over de zoektocht naar een betrouwbare en krachtige aandrijving voor de toekomst," zegt Andy Palmer tegen Motorsport.com. Palmer vroeg Horner daarom of hij interesse had in een Aston Martin motor. "Daar staan we absoluut voor open. Maar we moeten eerst afwachten hoe de reglementen eruit komen te zien en of het rendabel is voor een fabrikant als Aston om samen te gaan werken met derden in een poging een competitieve motor te produceren.”

Lees ook: 'Aston Martin denkt na over eigen motor in F1'

Toch heeft Aston al een document gemaakt en naar de FIA gestuurt met ideeën voor een nieuw motorreglement na in 2021. "We hebben een formeel document voorgelegd met daarin onze mening. We hopen dat de regelgevers, in dit geval de FIA, kiest voor een veel eenvoudigere krachtbron. Het belangrijkste is dat het aantal uren op de testbank gelimiteerd wordt, evenals de ontwikkelingskosten." 

Aston Martin wil vooral dat het geluid van voorheen terugkeerd in de koningsklasse van de autosport. "In ons document draait het vooral om hoe we de huidige rondetijden kunnen behouden, maar tegelijkertijd het geluid van de motor kunnen verbeteren. Wanneer je de kosten omlaag brengt, kan je het aantal motoren dat je aan een team kunt leveren verhogen. Daardoor voorkom je de belachelijke situatie van gridstraffen en stompzinnige regels die niemand echt begrijpt.”

En vooral dat geluid is daarbij belangrijk als het aan ons als fan ligt!