Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verstappen gunt zichzelf klein cadeautje met P3: 'Mogen niet klagen'

Max Verstappen leek zaterdag op een vierde plek af te stevenen tijdens de kwalificatie, maar met een ultiem rondje perste de Nederlander er nog een 1.30.541 uit waardoor hij Daniel Ricciardo voorbij stak. Verstappen was dan ook tevreden na afloop.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

"Het voelde in de laatste vrije training totaal niet goed aan, maar we hebben de balans gelukkig goed aan kunnen passen voorafgaand aan de kwalificatie," zo vertelt Max in gesprek met Johnny Herbert.  "Daarna liep alles opzich redelijk goed, met een derde plaats mag ik absoluut niet klagen. We weten dat we altijd tekort zullen komen in de kwalificatie omdat Mercedes en Ferrari het vermogen opschroeven, maar in de race zitten we dichterbij."

Lees ook: 'Verstappen achter Hamilton en Raïkkönen op P3'

Een P3 was voor Max dan ook het hoogst haalbare. "Het is erg goed voor ons als team om vanaf deze positie te mogen vertrekken. Het is erg vet om door bochten vijf en zes te rijden, deze zijn namelijk volgas. Ik vind dit circuit sowieso erg leuk. Om op mijn verjaardag bij de top drie te mogen staan is geweldig." Op de vraag van Herbert wie Lewis Hamilton morgen bij de start gaat bedreigen is Verstappen duidelijk. "Ik hoop dat ik niet wordt gesandwitcht."

Dat hopen ook wij niet Max!