Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Eerst beelden vrijlating OJ Simpson nu online (VIDEO)

Amerika's beroemdste moordenaar stapt gevangenis uit

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Daar is ie weer! OJ Simpson mag weer onder de mensen komen. De beroemde 70-jaar oude ex-football-speler heeft enkele uren geleden - in het holst van de nacht - de Lovelock-gevangenis in Nevada (VS) verlaten, 145 kilometer van de bewoonde wereld af. Waar hij naartoe gaat weet niemand, en door wie hij is opgehaald is evenmin bekend bij de buitenwereld. Maar toch, als 'ie wil kan hij vandaag nog een hamburger eten, of een ijsje. Wat 'ie maar wil. 

Souvenirs

OJ is vrij op voorwaarden. Gedurende de komende vijf jaar zal hij onder toezicht blijven staan van de reclassering. Datgene waarvoor hij nu enkele jaren heeft vastgezeten is een al bijna vergeten misdaad. De sporter en filmster pleegde samen met anderen een bizarre roofoverval. Doel was het stelen van OJ-souvenirs bij een exploitant daarvan.

Dubbele moord

De vraag is of de man nog een cent op zak heeft, laat staan op de bank heeft staan. Diverse partijen zitten al jaren achter zijn bezit aan. Dat komt omdat OJ in de late jaren negentig bij een civiele procedure is veroordeeld voor de dubbele moord op zijn vrouw Nicole en een vriend van haar. Dit nadat hij in 1995 bij een strafrechterlijke zitting was vrijgesproken van dezelfde dubbele moord. De familieleden van de slachtoffers hebben het er de afgelopen jaren niet bij laten zitten en volgen iedere stap van OJ nauwkeurig. Dat zal de komende tijd zeker zo blijven.