Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hoezo mag Annechien Steenhuizen (NOS) niet spreken over een 'witte man'?

Elke dag rond deze tijd Mannenpraat. Met vandaag: de verontwaardiging over 'witte man'.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Misschien was 'blanke man' beter geweest, 'witte man' klinkt een beetje gek maar wat is er mis met het vermelden van iemands ras bij het brengen van nieuws? Waarom staat half Nederland (met name aan de rechterkant) op z'n achterste poten omdat de idioot die in Las Vegas bijna 60 mensen uit het leven heeft geschoten door het NOS journaal wordt betiteld als een 'witte man'?

PVV-kamerlid Martin Bosma vindt dat het Journaal spreekt in 'politiek-correcte actievoerderstaal'. Sorry hoor, maar hoezo? In deze tijden van terrorisme wil je toch heel graag meteen weten uit welke hoek de wind waait? Jan Dijkgraaf heeft het zelfs over 'aangifte doen wegens racisme'. Hoezo is het racistisch als je bij dit soort nieuws iemands ras noemt? Vroeger mocht je als journalist niet vermelden dat een dader 'licht getint' was en nu mag je niet meer zeggen dat hij 'wit' of 'blank' is? Vreemd.

@backlink(166141)

Misschien moet er een nieuwe journalistieke regel worden ingevoerd dat we voortaan bij iedere verdachte of dader van een crimineel feit z'n ras erbij zetten? Gelijke monniken, gelijke kappen toch? Dan heeft hopelijk niemand meer iets te zeiken. Wat een geneuzel!