Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ricciardo uit kritiek: ‘Geef iedereen setje extra full wets’

Daniel Ricciardo werd vrijdag in Japan derde tijdens de eerste vrije training, maar bleef binnen tijdens de tweede sessie vanwege de vele regenval. Ricciardo vond het vooral jammer voor de fans.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

“Daarom ben ik ook blij dat er nog wel een aantal coureurs er voor hebben gekozen om de baan op te gaan,” zo zegt de Australiër na afloop. Om in de toekomst wel alle coureurs op het asfalt te kunnen zien heeft Ricciardo ook de oplossing. “Het is goed dat het voor volgend jaar ietwat wordt aangepast, we krijgen nu namelijk een extra set intermediates op vrijdag, maar geen full wets. De meesten kozen er nu voor dat setje te sparen voor zaterdag. Iedereen is er bij gebaar als we een extra setje krijgen.”

Lees ook: 'Eindelijk rust voor Verstappen'

Omdat Ricciardo wist dat het aan het einde van de eerste sessie al zou beginnen ging hij al vroeg en vaak rond op het Suzuka Internatiol Circuit. Daarin zag Ricciardo dat de RB13 een kleine achterstand heeft op Mercedes en Ferrari. “Ferrari zag er goed uit en Mercedes krijgt het altijd voor elkaar om er op zaterdag te staan en dus hebben we nog een beetje extra snelheid nodig, maar de balans was best goed. Op de rechte stukken verloren we wat, volgens mij rijden wij met iets meer downforce. We zullen moeten kijken welke set-up wat ons betreft het beste is.”

En dat moet dan gaan leiden naar een topklassering!