Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hamilton op pole, Max vierde op Suzuka

Lewis Hamilton heeft voor het eerst in zijn carrière de pole gepakt op Suzuka. Max Verstappen werd vijfde maar schuift een plekje op morgen door een gridstraf van Bottas

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Max Verstappen kwam net als altijd met het grote gemak door Q1. Het ging vooral over Romain Grosjean. De Fransman maakt in de Esses een forse crash en zorgde daardoor voor een rode vlag met nog één minuut en achttien seconden op de teller. Het betekend voor Magnus Ericsscon, Pascal Wehrlein, Lance Stroll, Pierre Gasly en Grosjean einde kwalificatie, maar iedereen was vooral blij dat Grosjean heelhuids uit zijn auto stapte. 

In Q2 liet Lewis Hamilton even zien wie er echt de beste is op dit moment. De Brit van Mercedes reed met groot vertoon van macht naar een 1.27.819. Het betekende een nieuw track record. De twee Finnen Raïkkönen en Bottas deden een tactische zet door op soft banden te rijden. Dat betekent ook dat zij morgen op die compound starten. Of hen dat voordeel gaat opleveren met vijf plaatsen gridstraf valt nog te bezien. Max ging uiteraard door, maar zag Stoffel Vandoorne, Nico Hülkenberg, Kevin Magnussen, Jolyon Palmer en Carlos Sainz wel buiten de boot vallen. 

Ook in de derde sessie was Hamilton onaantastbaar voor iedereen en alles. Valtteri Bottas zat drie tienden achter zijn ploeggenoot, maar moet morgen verder van achteren starten door een gridstraf. Daardoor staat Vettel op twee, Ricciardo op drie en Verstappen op vier. Kimi Raïkkönen eindigde achter de twee Red Bull’s en moet ook nog eens vijf. Daardoor schuiven de Force India’s en Massa ook nog een plekje op. 

De start wordt in ieder geval interessant morgen..