Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verstappen blij met tweede plek: 'Snelheid was goed'

Max Verstappen reed zondag een geweldige eerste ronde en legde daarmee de basis voor zijn tweede plek in Japan. Verstappen leek in de laatste ronden nog even aan te kunnen vallen voor P1, maar Hamilton bleek te sterk.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

"Eerste actie na de start was goed. Dus dat was al één positie en toen zag ik naar bocht acht toe dat Vettel al niet heel veel snelheid had. Ik dacht toen dat ik bij een goede exit uit bocht negen richting de hairpin het dan daar zou kunnen proberen. Het kwam precies zo uit," begint Verstappen in gesprek met Ziggo Sport. Verstappen baalde niet dat de Safety Car daarna op de baan kwam. "Nee, want de snelheid was gewoon goed en ik kon ook proberen Lewis weer aan te vallen." 

Lees ook: Hamilton doet goede zaken, Max tweede

Toch liep de voorsprong van de Brit op na de safety car weer naar binnen ging, maar dat was ook zo gepland door Verstappen. "Op de eerste set banden had ik iets teveel onderstuur en liet ik mij iets terugvallen om mijn rondes te rijden. Op de soft hadden we een hele goede snelheid. Ik hield het gat om de laatste ronden aan te vallen, maar toen kwamen we helaas in het verkeer terecht." Of Massa hem daarna sneller voorbij had moeten laten is Max duidelijk. "Hij had eerder aan de kant kunnen gaan, maar ik denk dat ik Lewis dan nog niet had gepakt. Ik ben gewoon heel blij met P2."

En dat horen we graag Max!