Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Speurders Maddie McCann-zaak zijn Oost-Europese weduwe op het spoor

Nieuw geld vrijgemaakt voor nieuwe 'lead' in dit onderzoek naar vermist meisje

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De zaak Maddie McCann is natuurlijk al heel oud. En het aantal mensen dat nog daadwerkelijk gelooft dat deze opgelost gaat worden zijn in de minderheid. Het destijds 3-jaar oude meisje verdween in 2007 van de aardbodem tijdens een vakantie in Portugal, waar ze met haar ouders was neergestreken.

Ploegen

Sindsdien hebben met name de Britse opsporingsdiensten alles in het werk gesteld om haar te vinden. Daarin vaak bijgestaan door de ouders van Maddie, Kate en Gerry McCann. Ouders die op bewonderenswaardige manier maar door blijven ploegen in hun zoektocht naar hun verloren dochter.

Scotland Yard

In Engeland is het echtpaar opnieuw 'nieuws' nu het Britse Ministerie van Binnenlandse Zaken een aanzienlijk bedrag heeft vrijgemaakt voor nieuw onderzoek naar de vermiste. Het onderzoek nu in totaal al 12 miljoen pond, ofwel 13,3 miljoen euro, gekost. Met een nieuw bedrag van 154.000 Britse Pond kunnen de rechercheurs van Scotland Yard, een Britse opsporingsdienst, op zoek naar een vrouw die wel eens een belangrijke getuige in de zaak kan zijn.

Portugal

De vrouw is van Oost-Europese origine en woonde in Praia da Luz, dichtbij het vakantiehuis waar de familie McCann in 2007 verbleef. Na de dood van haar echtgenoot verliet ze Portugal. “Ze zou iets gezien of gehoord kunnen hebben dat voor haar nutteloos lijkt te zijn, maar dat voor ons levensbelangrijk kan zijn”, vertelt een bron aan The Sun. “Als ze zich hierin herkent, hopen we dat ze de politie contacteert. Ze heeft echt niets te vrezen.”

Trolls

Niet iedereen is even blij met de bedragen die worden vrijgemaakt voor het onderzoek naar Maddie. Op diverse social media beklagen mensen zich over de zinloosheid van het onderzoek en het feit dat er zoveel belastinggeld naartoe gaat. Iets dat ouders Kate en Gerry enorm bezeert. De Britse media noemt deze klagers 'trolls'.