doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

De helikopterontsnapping die niet lukte

NOS stelt dat Benaouf A. bevrijd had moeten worden uit de gevangenis
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De man die woensdag op spectaculaire wijze bevrijd had moeten worden uit de gevangenis in Roermond is Benaouf A., een van de hoofdrolspelers in de Amsterdamse Mocro-oorlog, dat meldt NOS.nl. maar ook enkele andere bronnen. Handlangers van de in Roermond opgesloten A. wilden woensdag een helikopter gebruiken om hem te bevrijden. De politie kwam op tijd achter de plannen en wist de ontsnapping te verijdelen. Daarbij werd woensdagavond een verdachte in Roosteren doodgeschoten na een wilde achtervolging. Drie anderen werden opgepakt. Advocaat Sander Janssen, die A. bijstond in zijn proces, zegt niet te weten of het om A. gaat. Hij wijst er wel op dat iemand op zich niet strafbaar is als anderen hem uit de gevangenis proberen te bevrijden. Chef recherche Olivier Dutilh wil bevestigen noch ontkennen dat het om 'Ben' gaat.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Touw

Bij de achtervolging trof de politie ondermeer een wagen aan met daarin een band, waaraan een touw bevestigd zat. Mogelijk is dit het hulpmiddel geweest waarmee de gedetineerde naar de vrijheid had kunnen vliegen. Maar dat betekent dus wel dat iemand van het ontsnappingsteam een helicopter fraai stationair had moeten kunnen laten vliegen boven de gevangenisluchtplaats, en dat degene die mee had moeten komen dan ook net zijn luchtuurtje had.

Luik

Begin dit jaar zagen we nog de succesvolle ontsnapping van 'Mocrogangster' Mustapha Iken uit een gevangenis nabij Luik. Maar dat ging niet met behulp van een helikopter maar gewoon met grof geweld.

Boubouh

A. werd vorig jaar mei in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van 12 jaar. Hij zit achter de tralies vanwege het aansturen van een liquidatie op de Amsterdams-Marokkaanse crimineel Najeb Bouhbouh. Die werd in 2012 om het leven gebracht bij een hotel in Antwerpen. Hij zou zijn geliquideerd omdat er 225 kilo cocaïne was verdwenen in de haven van de Belgische stad. Bouhbouh werd daar vermoedelijk verantwoordelijk voor gehouden. De drugs waren echter door de politie in beslag genomen, maar dat was toen nog niet duidelijk. Benaouf A. was twee maanden later zelf doelwit van een mislukte moordaanslag in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. Daarbij werd in een woonwijk geschoten met automatische wapens. Hij wist te ontkomen aan de kogelregen, twee anderen vonden de dood. Waarschijnlijk was opnieuw een ruzie om cocaïne de aanleiding voor de mislukte liquidatie. De Mocro-oorlog heeft volgens de NOS tot nu toe meer dan 20 mensen het leven gekost.

Omar

Binnen de 'groep' van 'Ben' is op dit moment grote onrust nu een ander leidersfiguur is gearresteerd. Omar L. wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidaties op Enneas Lomp en die op Chahid Yakhlaf. Met een vrij rondlopende Ben zou er weer orde zijn, en dat had deze groep goed kunnen gebruiken. De situatie nu is dat een van de 'soldaten' is overleden en dat er hard zal moet worden gewerkt aan een verdediging met betrekking tot deze wilde achtervolging.

A-Team

Hopelijk komen we snel te weten wie de overledene is en wie de andere mannen van het 'A-Team'.  

Foto onder: Benaouf A.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws