doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Anne geborgen, het einde van een zoektocht

Familie Anne vraagt om terughoudendheid media om verlies te verwerken
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Aan Hans Faber, de oom van Anne, de ondankbare taak om deze avond omstreeks 18.00 uur het leed van zijn familie te verwoorden en aan te geven welke vragen er nog leven bij de nabestaanden. De woordvoerder van de Utrechtse politie Bernhard Jens probeert hem nog een bemoedigende klop op zijn rug te geven maar duidelijk zichtbaar op bijgaande foto is dat ook die man zelf ook worstelt met zijn emoties, na twee enorm intense weken van zoeken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Anne Faber is vanmiddag gevonden door de politie, in een bos bij het Nulderpad, in Zeewolde. Nog niet bekend is hoe ze aan haar einde is gekomen, en dat is dan ook een van de vragen die Hans Faber verwoordde. "Het zwartste scenario is uitgekomen," zo sprak hij, achter een batterij microfoons en een bordje met daarop 'burgemeester'. Hij vroeg zich tevens af "hoe deze man vrij heeft kunnen rondlopen." Tenslotte vroeg Hans Faber om terughoudendheid bij de media naar de familie en nabestaanden toe. 

Het lichaam van de 25-jarige is overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk. Onderzoek naar de doodsoorzaak zal nog enige dagen vergen.

De zaak zelf laat ondertussen nog wel enige vragen open. Nog niet duidelijk is of Michael P. - die sinds vanavond officieel 'moordverdachte' is - bekend heeft dat hij Anne iets aangedaan, behalve het feit dat hij de politie op haar vindplaats heeft gewezen. Zijn eerste pro forma-zitting, vermoedelijk over een maand of drie vanaf nu - we denken aan de Utrechtse rechtbank - zal ongetwijfeld toch veel media-aandacht genereren.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws