Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hartley favoriet voor tweede zitje Torro Rosso in Austin

De winnaar van de 24 uur van Le Mans van dit jaar, Brendon Hartley lijkt de voornaamste kandidaat te zijn om Pierre Gasly te vervangen volgende week in de VS.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Gasly die in Maleisië en Japan een redelijk tot goed begin van zijn Formule 1 kende blijft achter in Azië om daar de seizoensfinale van de Super Formula te rijden. Daniil Kyvat keert logischerwijs terug maar door het vertrek van Carlos Sainz zoekt teambaas Franz Tost nog een coureur. 

Hartley lijkt daarvoor dus de grootste kandidaat te zijn. Hij zat eerder in het juniorenprogramma van Red Bull maar nadat hij in 2009 en 2010 als reservercoureur had gefungeerd verdween hij uit de Red Bull stal. Nu lijkt de 27-jarige dus eenmalige dus voor eenmaal terug te keren en alsnog zijn debuut te gaan maken in de Formule 1. 

Lees ook: Sainz: 'Ik heb alles te danken aan Torro Rosso'

Mocht Hartley het niet worden dan is ook de terugkeer van Sebastian Buemi een optie voor Torro Rosso. Hij reed in totaal drie jaar voor het team en reed daarin 55 races waarin hij 29 punten pakte. Zijn beste resultaat was in zijn allereerste race waarin hij zevende werd in Australië. Hij evenaarde dat resultaat een paar maanden later nogmaals in Brazilië.