Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De Ajax-soap duurt voort: Overmars naar Arsenal!

Elke vrijdag blikken we vooruit op het sportweekend. Vandaag: als Marc Overmars verstandig is, dan is Ajax-Sparta de laatste wedstrijd van hem in Amsterdam.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Houdt het nou nooit op in Amsterdam?

Het op instorten staande bastion Ajax brokkelde gisteren nog meer af door de woorden van Arsène Wenger, trainer van Arsenal, die tijdens een persconferentie de naam Marc Overmars veelvuldig liet vallen. U moet weten: tot gisteren was het een publiek geheim dat Marc Overmars nadrukkelijk in de belangstelling staat van de Londenaren om de functie van technisch directeur bij The Gunners te bekleden (aangezien Wenger die functie nu nog combineert met het trainerschap). Maar na gisteren is het geen geheim meer: iedereen mag weten dat Overmars op korte termijn het Kanaal oversteekt.

@backlink(166311)

Wenger, die eigenlijk al teveel had gezegd door überhaupt de naam van Overmars te noemen, stribbelde nog een beetje tegen. Hij zei: “Marc Overmars is op dit moment directeur spelersbeleid van Ajax. We hebben nog altijd contact met elkaar, maar op dit moment keert hij niet terug.” Wat zoveel betekent als: Ajax-Sparta (morgenavond, 18.30 uur) is waarschijnlijk de laatste wedstrijd van Marc in Amsterdam.

Het nieuws, voor zover we dit als nieuws kunnen bestempelen, komt in een week dat niet alleen in Londen, maar ook in Dortmund de beerput wordt opengetrokken. Peter Bosz, tot deze zomer nog trainer van Ajax, doet maar weer eens een boekje open over het wanbeleid in Amsterdam dat lange tijd werd verbloemd door bijvoorbeeld het succes in Europa.

Bosz tegen de NOS: “Ik zou sowieso gestopt zijn bij Ajax, ook als Dortmund mij geen aanbieding had gedaan. Ik heb in januari bij Edwin van der Sar aangegeven dat ik op deze manier niet door wilde gaan. Daarna heb ik maandelijks aangegeven dat er iets moest veranderen en in de week voor Dortmund nog eens. Ik heb Van der Sar heel duidelijk gezegd hoe ik erover dacht. Dan is het aan de club om daar iets mee te doen, maar dat gebeurde niet.”

En nu kiest dus ook Marc Overmars eieren voor zijn geld. De transfer van Davinson Sánchez van Ajax naar Tottenham Hotspur, een transfer waar hij 40 miljoen euro mee verdiende voor de club, maar waar hij om sportieve redenen eigenlijk niemand een plezier mee deed, zou de druppel zijn geweest. Het kan weliswaar worden bijgeschreven op zijn indrukwekkende lijstje van transferinkomsten (zeker 250 miljoen euro in de afgelopen vijf jaar), maar prijzen heeft het hem en Ajax niet opgeleverd. Nu mag hij dus proberen om net zoveel geld in Londen bij elkaar te harken als in Amsterdam (wel met prijzen uiteraard).

Succes ermee. En Ajax: veel plezier met Van der Sar, Bergkamp en Keizer.

Voorspelling: Ajax-Sparta 2-0