Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gang kaapt een supermarkt in Zweden en 'runt' deze voor 24 uur

Klanten krijgen te horen dat ze alleen cash kunnen betalen

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Je kunt een winkel overvallen, je kunt hem ook kapen. Dat laatste deed een crimegang afgelopen week in het Zweedse Malmö. Dit nadat ze de eigenaar van een lokale supermarkt al maanden onder druk hadden gezet, en hadden gezegd dat hij zijn winkel moest sluiten. Wat uiteindelijk ook gebeurde, met een ziekmelding voor de klanten (zie het rolluik op de foto boven). Gedurende deze 'ziekte' namen de kapende bendeleden de tent over.

Smartphone-app

Klanten die hun bananen en eieren komen afrekenen krijgen te horen dat het pinsysteem kapot is en dat er 'vandaag alleen cash betaald kan worden' of via een speciale smartphone app. Gedurende 24 uur houden de criminelen deze grap vol. Totdat de politie arriveert. Die heeft de groep dan al een tijdje staan observeren, en zelfs gezien hoe de mannen de schappen bijvullen. Niet lang daarna worden alle kapers in de boeien geslagen bij een gecoördineerde actie van een arrestatieteam.

Angst

Later komt uit dat de eigenaar met zijn medewerkers zo onder druk gezet is dat hij bang was de politie te informeren, uit angst dat hem of een van zijn naasten iets zou overkomen.