Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Inwoners Den Haag kunnen veiligheid eigen wijk testen

'Eerlijke' info over woninginbraken, fietsenroof en berovingen

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Hoe beleeft de Hagenees zijn wijk? Als een grote 'no go area'? Of juist als een groot sprookjeswalhalla waar nooit iets gebeurt? Op een nieuwe door de politie opgezette website kunnen mensen uit Den Haag en omgeving op zoek naar het antwoord. De lezer vindt hier 'objectieve en eerlijke informatie' over bijvoorbeeld het aantal woninginbraken, fietsendiefstallen en berovingen in de Hofstad en de gemeenten eromheen. Al naar gelang zijn interesse kan hij gaan snuffelen op deze site, die maandelijks een update zal krijgen.

Uitleg

De website bestaat uit drie onderdelen: 'Uitleg, Cijfers en Aanpak'. Het idee is om aan de hand van het verspreiden van deze informatie de regio veiliger kan worden gemaakt. Of zoals de gemeente stelt op de site: "De ene wijk- of buurt heeft minder criminaliteit dan de andere. Samen met veiligheidspartners als gemeenten, het openbaar ministerie, wooncorporaties, bedrijven, scholen, hulpverlening en de wijkbewoner richt de politie zich extra op die plaatsen en locaties waar de problemen het grootst zijn."

@backlink(165347)

Hotspots

Van deze 'hotspots' worden de achterliggende oorzaken onderzocht. Hoe komt het dat er juist hier zo vaak wordt ingebroken? Wonen er misschien bekende inbrekers in de buurt? Zijn sommige bewoners vaker slachtoffer? Hoe is het hang- en sluitwerk? Kunnen inbrekers een huis binnenkomen door ergens op te klimmen? Is er voldoende toezicht en worden verdachte situaties en personen wel bij de politie gemeld?"