Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Arjen Lubach, wil je aub niet veranderen in een humorloze, arrogante, vegamaffioso?

Elke dag rond deze tijd Mannenpraat. Met vandaag: Arjen Lubach en Jeanine Abbring.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

VPRO coryfeeën Arjen Lubach (Zondag met Lubach) en Jeanine Abbring (eindredactie Zondag met Lubach en presentatie Zomergasten) eten geen vlees. Sterker nog: Jeanine Abbring is een regelrechte vegagoeroe. En vegagoeroe’s hebben nogal eens de neiging wat hoekig, humorloos en fanatiek te zijn als het gaat over hun overtuiging dat vlees eten immoreel is. Daarnaast zijn Lubach en Abbring ook nog eens succesvolle BNers (Lubach won de Televisier ring en Abbring de Sonja Barend Award) en die mensen hebben nogal eens de neiging zich ver boven het voetvolk verheven te voelen en te denken dat iedereen kennis neemt van elke scheet die ze laten. Lubach en Abbring vormen daarop helaas geen uitzondering getuige hun reactie op een lief bedoelde geste van het kantinepersoneel van de VPRO.

De kantine juf van de VPRO had, om Arjen Lubach te feliciteren met het feit dat hij de Televisier Ring had gewonnen, een speciaal Zondag met Lubach Menu op het bord gezet. Bestaande onder andere uit een broodje geitenkaas, een broodje filet Americain, een satékroket en een groentesoep mét ballen. Een geste waarachter uiteraard louter goede bedoelingen schuilgaan. Maar zo ga je blijkbaar niet met principiële, fanatieke veganisten om. Fuck die goede bedoeling van dat attente kantinepersoneel, dit is een keiharde trap tegen het zere been. Die kantine juf had verdorie moeten WETEN dat Lubach en Abbring geen vlees eten. “Onlangs behandelden we nog de bio-industrie in Zondag Met Lubach en nu promoot de VPRO-kantine broodje smeervlees en ballen uit naam van ZML “, zegt de teleurgestelde eindredacteur Jeanine Abbring (die onlangs tussen neus en lippen door ook nog even Linda de Mol op haar vingers tikte omdat ze teveel vlees eet). Lubach reageert iets milder maar niet minder pretentieus. Hij zet de foto met het Zondag met Lubach Menu op Twitter met de tekst: “Zouden ze bij de VPRO kantine weten dat ik geen vlees eet?” Wat een stelletje over het paard getilde graseters zeg. Hebben ze wel eens gehoord van een gegeven paard in de bek kijken? Of gewoon van een beetje fatsoen?

Het zojuist gedecoreerde groentenknagertje Abbring neemt het het kantinepersoneel van de VPRO kwalijk dat ze haar aflevering over de bio-industrie hebben gemist (want dan hadden ze wel beter geweten). So what? Sommige mensen hebben leukere dingen te doen dan voor die stomme buis hangen. En bovendien: ook al ben je tegen de bio-industrie, dan mag je toch zo nu en dan wel een lekker scharrelbiefstukje verschalken?

Klein woordje van advies : als nog eens iemand van het voetvolk aardig tegen jullie probeert te zijn en die slaat de plank per ongeluk een beetje mis, kun je ook op een andere manier je punt maken. Zeg dan iets in de trant van: “Dank je wel lieve kantine juf, heel attent, maar we slaan de ballen in de soep even over want die zijn aan ons niet besteed.” Is dat nou zo moeilijk? Grrrr!