Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Spaanse politie 'zegt' schutter Jaïr Wessels opgepakt te hebben

Het gaat om een 33-jarige man die 'beet' is genomen in Chiclana de la Frontera

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Er komt steeds meer naar buiten over het onderzoek naar de moord op Jaïr Wessels.

De Guardia Civil is er zeker dat de 33-jarige man die vorige week vrijdag 13 oktover door hen is opgepakt 'de schutter' is. Ofwel dat hij de man is die twee maanden eerder, op 7 juli in Breukelen om drie uur 's middags de Amsterdamse beroepscrimineel Jaïr Wessels heeft doorgeschoten. 

Persbericht

Dat valt op te maken uit een door de Spaanse autoriteiten gepubliceerde persbericht, zie hiero. Uit het artikel komt naar voren dat de Nederlandse opsporingsdiensten de Spaanse recherche nadrukkelijk hebben verzocht om achter deze verdachte aan te gaan, omdat er een vermoeden was dat hij zich in Spanje schuil zou houden. Hij is uiteindelijk opgepakt in Chiclana de la Frontera, een gemeente in de deelregio Cadiz. Via de website van Opsporing Verzocht lezen we dat het om een man met de Nederlandse nationaliteit zou gaan.

Een speciale interventie-eenheid is via de Valdemoro-basis in Madrid 'ingevlogen' om de aanhouding te coördineren

@backlink(163597)

Interventie-eenheid

In de vroege ochtend van de 13e oktober is een speciale interventie-eenheid van de Guardia Civil overgegaan tot actie. Dit team is via de Valdemoro-basis in Madrid 'ingevlogen' om de aanhouding te coördineren, uiteraard omdat het vermoeden bestond met een uiterst vuurwapengevaarlijk persoon te maken te hebben. Twee Nederlandse rechercheurs zijn ter plaatse geweest om de verdachte zo snel mogelijk te identificeren en om de uitlevering te begeleiden. Tegelijkertijd werd in Nederland een andere deelnemer aan de schietpartij gearresteerd, ook een man met de Nederlandse nationaliteit. De in Spanje aangehouden verdachte zit nu vast in Madrid, en zal binnenkort naar Nederland worden gebracht.

De helikopter waarmee Jaïr op 7 juli tevergeefs naar het AMC-Ziekenhuis werd gebracht

Rechtszaak

Het is nog altijd niet duidelijk door wie Wessels is omgebracht, noch met wie hij een conflict had. Hij zou investeringen hebben in Spaans vastgoed. Ook zou hij op Ibiza actief zijn geweest. Los daarvan gaat het gerucht dat hij bij de diefstal van een grote partij cocaïne betrokken zou zijn geweest. Nu er twee verdachten vast zitten, waaronder zelfs de schutter, wordt de rechtszaak waarin deze mannen moeten voorkomen enorm interessant voor crimewatchers.