Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hartley: ‘Ik ben er klaar voor’

Een telefoontje een aantal maanden geleden naar Helmut Marko heeft er voor gezorgd dat Brenden Hartley dit weekend zijn debuut maakt in de Formule 1 namens Torro Rosso.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De Nieuw-Zeelander zat lang in het talentenprogramma van Red Bull maar verdween daar in 2010 uit. Nu voelt Hartley zich wel klaar voor het grote werk en dus waagde hij een belletje. “Toen Porsche aankondigde de stekker uit het WEC-project te trekken, heb ik een belletje gepleegd. 'Ik ben een andere rijder tegenwoordig', zei ik tegen meneer Marko. 'Als er een mogelijkheid ontstaat, ben ik er klaar voor,” zo zegt hij op de persconferentie in Austin. “Pardoes belde hij mij. Ik wist het eerlijk gezegd niet heel veel eerder dan jullie.” 

@backlink(166601)

Nu moet Hartley dit weekend zien te presteren ondanks de geringe voorbereiding. “Ik heb een beetje tijd doorgebracht in de simulator, heb gesprekken gevoerd met de engineers. Al mijn vrienden in de sport heb ik om advies gevraagd: vanochtend heb ik geluncht met Mark Webber, eergisteravond zat ik met mijn goede vriend Daniel Ricciardo. Ik heb hem de oren van zijn hoofd gevraagd omtrent bandenslijtage, gedrag van de wagen en allerlei andere zaken!"