Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tijd om afscheid te nemen van Garry Connelly

Elke maandag na een grand prix blikken we terug. Met vandaag: Garry Connelly.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het was reclame voor de Formule 1 hoe Max Verstappen zich gisteren in één van de laatste bochten naar de derde plaats knokte. Boven in een torentje dachten ze daar anders over. De Nederlander kreeg een vijf seconden tijdstraf voor het overschrijden van de track limits. Max zelf noemde de steward ‘een mongool’. Die mongool is Garry Connelly.

Het was namelijk niet het eerste incident tussen Connelly en Verstappen. Het begon al vorig jaar in Japan. Verstappen verdedigde toen in de laatste bocht fel op Lewis Hamilton. Connelly vond het een straf waard, de andere drie stewards niet. De voorzitter van de Australische autosportbond snapte er maar weinig van en was zo kwaad dat hij besloot de pitbox van Mercedes in te lopen. Om tegen Toto Wolff en Paddy Lowe te vertellen dat ze protest moesten aantekenen. 

@backlink(166647)

Mercedes deed dat, maar trok het even later weer in. Een paar races later kreeg Max alsnog zijn straf van Connelly. In Mexico kreeg Verstappen net als gisteren vijf seconden aan zijn broek. Het betekende dat Ricciardo mee naar het podium mocht en niet de Nederlander. Het lijkt nu alsof Connelly zijn vete tegen Verstappen niet wil stoppen. Daarom wordt het  tijd om afscheid te nemen. Of zoals Max gisteren zei: ‘Hij moet lekker thuis vanaf de bank gaan kijken.’ Op dit moment lijkt het namelijk dat de Australiër filerijden verkiest boven racen en dat is een schande voor de sport!