Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gaat Peter van der Vorst eigenhandig RTL4 redden?

Elke dag rond deze tijd Mannenpraat. Met vandaag: Peter van der Vorst.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het Nederlandse publiek is steeds meer op zoek naar 'echte' televisie lijkt wel. De grootst opgezette showprogramma's leggen het af tegen real life programma's. Linda de Mol, met haar peperdure maar gekunstelde Story of my Life (de grote BN'ers verouderingsshow) vond haar Waterloo tegenover het immens populaire realityprogramma Steenrijk/Straatarm

Maar íemand bij RTL is goed bezig. Peter van der Vorst komt morgenavond met iets nieuws en iets interessants op RTL4: de zesdelige documentairereeks: Onschuldig?! Een programma waar Peter van der Vorst veel tijd, energie èn emotie in heeft zitten. Tweeënhalf jaar heeft de sterreninterviewer van RTL de levens van 6 mensen gevolgd die wellicht het slachtoffer zijn geworden van een justitiële dwaling en dus onschuldig zijn veroordeeld.

@backlink(166641)

Hij wordt daarin bijgestaan door Geert Jan en Carry Knoops, een strafpleitersduo dat zich inzet voor dit soort gevallen. Aan de orde komen de showbizzmoord, de butlermoord en de Drontense bosmoord. Zou dit bewerkelijke en rauw realistische programma misschien de koers van RTL4 kunnen gaan veranderen van oppervlakkig BN-er vermaak naar wat meer inhoud? Ik ga in ieder geval kijken en het lijkt me een verademing om van der Vorst – die echt een goede interviewer is – weer eens mensen te zien spreken die écht wat te vertellen hebben en waarbij de noodzaak om hun verhaal te doen torenhoog is en wier verhaal ook een broodnodige maatschappelijke bewustwording kan veroorzaken dat het in Nederland best heel vaak fout gaat met de rechtspraak. 

Onschuldig?! is vanaf morgen zes weken lang te zien op RTL4 op prime time: 21.30.