Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verstappen over mongool uitspraak: ‘Soms zeg je iets in het heetst van de strijd’

Max Verstappen was boos afgelopen zondag en noemde daardoor steward Garry Connelly een mongool. Iets wat hem een dag later door velen op kritiek kwam te staan.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

“Laat ik duidelijk zijn, ik wilde nooit iemand beledigen met die uitspraken,” zo vertelt Max bij Peptalk. “In het heetst van de strijd floept er echter wel eens wat uit. Uiteindelijk maakt het niet uit wat je zegt, je zegt altijd wel iets verkeerds.” Red Bull dacht er vlak na de race over protest aan te tekenen, maar dat kon niet zo vertelt Max. “Nee, ze hebben de beslissing gemaakt en dan kan je er toch niets meer aan veranderen. Beroep aantekenen kan ook niet. Dat kan niet tegen dit soort straffen, staat in de regels. 

@backlink(166647)

Wat vooral blijft hangen bij Verstappen is waarom alleen hij is bestraft. “Het hele weekend kon je overal buiten de lijnen rijden… Toen ik Valtteri Bottas inhaalde, kwam hij ook buiten de baan en haalde me vervolgens weer in. Daar wordt dan niets van gezegd." Toch gaat Max met vertrouwens naar Mexico. “Als ik geen gridstraf had gehad was ik op het podium geëindigd. In de laatste drie races hadden we de snelste auto. Ik ga zeker met vertrouwen naar Mexico. Daar hebben we geen straf en kunnen we dus vooraan starten. Ik ben benieuwd."