Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rico de Chileen gekoppeld aan gevonden geldbedragen en wapens

In Chili gevangen genomen crimineel zou betrokken zijn bij witwaszaak

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Nog steeds komen er nieuwe onthullingen naar buiten over de aanhouding van Ricardo Eduardo R.V., alias 'Rico de Chileen', die afgelopen vrijdag werd 'opgeladen' in een hotelparkeergarage in Santiago de Chile (Chili).

Het Parool en De Telegraaf melden dat de Nederlandse justitie hem heeft laten oppakken in verband met de vondst van diverse geldbedragen-, papieren en wapens, vorig jaar juli. Het gaat om doorzoekingen in appartementen aan de Amsterdamse Beethovenstraat, aan de hoofdstedelijke Groenendaalstraat, alsmede rondom- en ín een woning in Badhoevendorp én bij een daar geparkeerde Volvo. Op deze locaties zouden twee mannen in beeld zijn gekomen, die kort daarna zijn aangehouden.

Criminele organisatie

Deze personen ziet justitie nu als 'handlangers' van Rico, die danwel van Chileense afkomst zou zijn maar volop actief was in de Amsterdamse onderwereld. Met hen zou hij 'een criminele organisatie' vormen die betrokken is bij witwassen en voorbereiden van drugshandel. Het gaat om ene Carlos C. en ene Leonardo H. Tegen hen loopt al een proces aan de Amsterdamse rechtbank. Naar alle waarschijnlijkheid zal Rico bij deze zaak 'gevoegd' worden, zodra hij in Nederland is. Hij zit op dit moment in afwachting van uitlevering in een speciaal beveiligd detentiecentrum, ergens in Chili. Nederland heeft om zijn uitlevering gevraagd. Ook in landen als Duitsland en Brazilië zou 'Bonzo' tot aan zijn aanhouding gezocht worden.

De aanhouding van 'De Chileen' eind vorige week in Santiago de Chile

Pistoolmitrailleur

De twee mannen die nu aan Rico R.V. gelieerd worden beschikten over 1.462.440 euro aan 'vermeend' misdaadgeld. Daarnaast vond de politie in Amsterdam en Badhoevendorp op 5 juli 2016 voor duizenden euro's aan merkhorloges-, een Glock-vuurwapen én een Brügger & Thomet-pistoolmitrailleur.

Vrouwen

De crimineel had volgens de krant liefdesrelaties met 'drie' vrouwen die alledrie van Colombiaanse komaf zouden zijn

In de Chileense media vinden we nieuwe informatie rondom zijn aanhouding, die 'waarschijnlijk' afgelopen vrijdag heeft plaatsgehad. Zo schrijft het medium Antronio dat Ricardo R.V. duidelijk 'ondergedoken' zat, afgaande op zijn gedrag zoals de politie dat kon waarnemen. Hij had daarbij gedurende de twee weken dat hij zich op Chileens grondgebied bevond de beschikking over meerdere voertuigen. Ook schrijft deze krant dat de crimineel liefdesrelaties had met 'drie' vrouwen die alledrie van 'Colombiaanse komaf' zouden zijn. Of zij ook gearresteerd zijn is niet duidelijk. Zijn ouders zouden werkzaam zijn in de Chileense provincie Ñuble. Ook daar zou hij de afgelopen tijd hebben gezeten.

Paspoort

De Chileen kreeg tijdens zijn 'internationale' vlucht voor justitie ondersteuning van een groep helpers tijdens zijn verblijf in het Zuid Amerikaanse land. Zij zorgden ervoor dat hij elke twee dagen kon wisselen van auto en van locatie. Zo reed de Chileen soms in een Camaro. Elders vonden we een afbeelding van een van de valse paspoorten die R.V. op zak had bij zijn aanhouding (zie boven). Hierop staat de man gedocumenteerd als zijnde een staatsburger van de Arabische Emiraten. Een op zich legaal ogend Chileens paspoort maakt melding van de geboortedatum 11 november 1973.