Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Aan paspoorten uit deze landen heb je het meest

We hebben hier bijna allemaal een Nederlands paspoort en door veel internationale verdragen kunnen we naar een groot aantal landen zonder dat we een visum nodig hebben. Maar welk land heeft juist de minste visa nodig en welke het meest?

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het is niet verwonderlijk dat veel EU-landen in de top staan. Vanwege de Europese Unie worden er vaak centraal verdragen gesloten om te kunnen reizen zonder visa. Bovendien worden inwoners uit rijkere landen niet gezien als bedreiging voor de lokale bevolking.

Top

Toch is de nummer 1 uit de lijst een land waar je niet snel aan zou denken. Dat is namelijk Singapore. Inwoners uit dat land hebben direct toegang tot 124 landen en kunnen bij 35 landen hun visum bij aankomst regelen. De top drie wordt verder gevormd door Duitsland en Zweden.

@backlink(166721)

Nederland

Ons land vinden we terug op plaats 15. En hoewel het verschil tussen de plaatsen groot lijkt, is het verschil miniem. Wij hebben tot 122 landen direct toegang en kunnen ons visum ter plekke regelen op 33 plaatsen.

Laatste plaatsen

Helemaal onderaan zijn vooral landen uit het Midden-Oosten te vinden. Op de laatste plaats staat Afghanistan. De bezitters van een paspoort uit dat land hebben slechts direct toegang tot drie landen. Bij 22 andere plaatsen kunnen ze hun visum aanvragen in het land zelf.

@backlink(166699)

Noord Korea

Opvallend is dat het afgesloten land Noord Korea niet helemaal onderaan staat. Het land van Kim Jong-un is te vinden op plaats 188 in de lijst. Zij kunnen naar negen landen direct en een visa bij aankomst kan bij 29 landen.

Alle informatie over de paspoorten is hier te vinden.