doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

NS plaatst betonblokken bij Amsterdam CS

Om aanslagen met auto of vrachtwagen tegen te gaan
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

"Maar je kunt er ook op zitten!" is hetgeen een man roept die we tegenkomen bij de ontvangsthal van het Centraal Station Amsterdam. Daar, en op andere plaatsen in het grote gebouw aan het IJ staan sinds deze week zwarte betonnen blokken. Ja, daar kun je op zitten. Lekker makkelijk tijdens het wachten op de trein. Maar de aanwezigheid van deze kolossen is er vooral om terroristische aanslagen te verhinderen. Iemand die met de auto, danwel met een vrachtwagen probeert het station binnen te rijden zal niet veel verder komen dan deze gevaarten.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Anne Frank Huis

Is dat leuk om te horen? Nee, dat is niet leuk. Feit is dat er ook op andere plaatsen soortgelijke beschermingsblokken geplaatst zijn. Ondermeer bij het Anne Frank-Huis, al zijn ze daar inmiddels vervangen door paaltjes. Nog zo'n locatie waarvan de autoriteiten weten dat terroristen er maar al te graag een bloedbad zouden willen aanrichten. Ook op het Museumplein zijn bij evenementen blokken geplaatst. Zoals bij de Kerstmarkt afgelopen winter. Die zijn later weer weggehaald. Maar straks, eind december, liggen ze er weer, weet je eigenlijk nu al.

@backlink(165675)

Geert Wilders

Nederland mag van geluk spreken, zo lijkt wel. In tegenstelling tot andere landen om ons heen hebben we hier in ons koude kikkerlandje tot op heden weinig te maken gehad met het grootschalige terreur uit de jihad-hoek. Tot op de dag van vandaag is Theo Van Gogh een van onze weinige slachtoffers op dat gebied. Wat niet wil zeggen dat we er hier niks mee te maken hebben. Denk aan het aantal uitreizende jihadisten, de nog altijd geldende beveiliging van iemand als Geert Wilders.

Nederland mag van geluk spreken, zo lijkt wel.
Op het station manoeuvreer je voortaan je rolkoffer langs deze zwarte rondingen

Aandacht

De blokken wijzen erop dat er terroristen onder ons zijn. Maar ook dat die goed in de gaten worden gehouden door de AIVD en andere (internationale) inlichtingendiensten. Dat mensen die op die plekken werken weten welke doelen 'heet' zijn. En dat de aandacht daarvoor nooit mag verslappen. 

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws