Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verstappen baalt van gemiste pole

Het scheelde slechts een haartje of Max Verstappen had op P1 gestaan zondagavond tijdens de race. De Nederlande baalde dan ook, vooral van zijn banden.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

“Jammer dat we hier geen pole hebben kunnen rijden. De hele kwalificatie ging verder goed dus dat is zonde,” zo vertelt de Nederlander aan Ziggo Sport. “In Q3 kregen we het op de een of andere manier niet voor elkaar met de temperatuur en daardoor hadden we minder grip. Ik had het gevoel dat mijn ronde beter was maar de banden minder waren. Dan is de tijd gewoon langzamer. Aan de andere kant hebben we in de race nog genoeg mogelijkheden om naar voren te komen. Ik maak me daar niet druk om, we zullen zo eerst kijken wat de tactiek wordt voor de race.”

@backlink(166805)

Toch zag het er na uit dat Verstappen weer een straf zou krijgen, maar gelukkig besloten de stewards uiteindelijk anders over het incident met Bottas. “Ik heb niemand opgehouden. Hij verremt zich in de volgende bocht, dat is zijn probleem. Ik zat helemaal aan de binnenkant. Ik zag hem komen en daarom ging ik naar de binnenkant. Dit was al op het stuk waar je eigenlijk alweer naar rechts gaat dus ik zat hem niet in de weg. Waar wil hij dan dat ik naartoe ga?”