Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vliegtuiggeheimen: zo vind je het goedkoopste ticket

Je herkent het vast wel: je collega’s, vriendinnen of familieleden die voor de zoveelste keer een goedkoop ticket hebben bemachtigd, terwijl jij weer een flink bedrag hebt moeten neerleggen voor vrijwel dezelfde vlucht.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Dat scenario behoort vanaf nu tot verleden tijd. Er zijn volgens Skyscanner namelijk genoeg hacks waarmee ook jij voortaan een deal te pakken hebt. 

Hulp

De zoekmachine op het gebied van tickets is de kwaadste niet en besloot hun bezoekers dan ook te trakteren op aardig wat tips. Op hun site vermelden ze namelijk wanneer het voor jou het voordeligst is om een ticket naar je favoriete bestemming te boeken.

Wil je bijvoorbeeld je geliefde verrassen met een romantisch weekendje Barcelona of ben je van plan om met je bestie de winkelstraten van Londen onveilig te maken, dan is het aan te raden om in beide gevallen 19 weken van tevoren te boeken. 

Ook per land heeft Skyscanner een duidelijk schema gemaakt met het aantal weken, waardoor je precies uit kunt rekenen wanneer het het voordeligst is om te boeken. Ook blijkt uit het onderzoek van de reiswebsite dat het in de maand november het goedkoopste is om een ticket te scoren. En laat die maand nou net voor de deur staan.

Dit bericht verscheen eerder op Grazia.nl.