Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Is Peter Bosz de volgende trainer die ontslagen wordt?

Het begint dit seizoen het de tien kleine negertjes te worden, of in dit geval de drie kleine trainertjes. De Nederlandse trainers in het buitenland staan onder druk.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Waar Frank de Boer en Ronald Koeman al moesten wijken, begint ook de positie van Peter Bosz te wankelen.

Bosz begon het seizoen met borossia Dortumund fantastisch. Hij stond bovenaan in de competitie en liet de club mooier voetballen. De resultaten beginnen nu tegen te vallen en dat is de Duitse media niet ontgaan. Er wordt kritisch gekeken naar de Nederlander die zo goed als uitgeschakeld is in de Champions League en inmiddels gezakt is naar plaats twee in de Duitse Bundesliga.

Advies

Gelijk krijgt Bosz van iedereen adviezen waar hij niet om heeft gevraagd. En als iemand niet tegen kritiek kan, is hij het wel. Huub Stevens vindt dat hij niet zo koppig moet zijn, Mario Götze (speler van Dortmund) komt juist voor hem op, maar dat is juist het meest gevaarlijk. Als spelers hun vertrouwen in trainers uitspreken, gaat het vaak helemaal mis. Als ook het bestuur gaat uitspreken dat ze Bosz de tijd gaan geven, weet je dat het einde verhaal is.

@backlink(166843)

Nederlands elftal

Mocht het gebeuren dat Bosz daadwerkelijk ontslagen gaat worden, dan hebben we in Nederland een 'luxeprobleem'. In een keer hebben we dan genoeg gegadigden voor het bondscoachschap. De Boer, Koeman en Bosz hebben alle drie laten zien dat ze succesvol tactieken kunnen toepassen, ondanks dat het niet elke keer goed gaat. Maar het is in ieder geval beter dan wat we nu hebben. Maar we kennen het eigenzinnige beleid van de KNVB en die gaat dus waarschijnlijk kiezen voor een trainer als Robert Maaskant of Andries Jonker.

Triest

Tegelijkertijd komen we ook weer tot een treurige conclusie: net zoals bij de voetballers is ook de Nederlandse trainer niet meer populair in de wereld. De tijden dat Hiddink, Jol en Beenhakker de internationale trainerswereld domineerden, is voorgoed voorbij. Zelfs in een land als Turkije hebben ze feestend afscheid genomen van trainers als Dick Advocaat en Jan Olde Riekerink. En wat te denken van Clarence Seedorf die zelfs wordt weggestuurd uit de lagere Chinese divisies.

De hele wereld wilde vroeger de Nederlandse school spelen en de Wiel Coervermethode onder de knie krijgen, maar ook daarin zijn we afgegleden. We leiden niet meer de technische spelers van weleer op, of beter gezegd: waar zijn de trainers gebleven die de jongens alle trucjes bijbrengen? Jonge jongens als Kluivert, Bergkamp en Marco van Basten, hebben we nodig in het veld in combinatie met mentaliteit (dus geen Memphis Depay). Als trainer echter niet, want daarin schieten deze namen weer te kort.