Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Welja, laten we van #metoo een icebucket challenge maken op social media

Elke dag rond deze tijd Mannenpraat. Met vandaag: de #metoo-discussue.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Nu alle celebraties die ooit iets seksueels tegen hun zin in hebben gedaan onder invloed van de #metoo hysterie ook gaan opstaan en zelfs namen gaan noemen in talkshows wordt het tijd voor een icebucket challenge op Facebook om de gekte helemaal compleet te maken. Kom op mensen, iedereen moet meedoen: alle vrouwen die seksueel ooit iets tegen hun zin in hebben gedaan moeten dan met een vies gezicht een banaan opeten en alle mannen een banaan als ze gay zijn en een broodje rosbief als ze hetero zijn. Wie doet er mee?

Jezus mensen, waar zijn we mee bezig? Bij zeer weinig seksuele ontdekkingsreizen komen géén momenten van schaamte, walging en onbegrip voor. En in de massahysterie van erbij willen horen met ook een #metoo verhaal’ staan nu mensen in de rij die daar helemaal niet hadden gestaan als degene die het deed niet wereldberoemd was geworden. Kevin Spacey, die een keer in een dronken bui iets onhandigs heeft gedaan, krijgt nu ineens zijn Oeuvre Emmy Award niet. Belachelijk. Terwijl die jongen niet eens in zijn kruis is gegrepen door hem. Echt: ik (en heel veel mensen met mij) hebben ergere dingen meegemaakt. Zouden wij die nu ook allemaal aan de grote klok moeten gaan hangen als degenen die seksueel onze grenzen zijn overgegaan beroemd waren geworden. Wat een onzin.

@backlink(166943)

Voorbeeld: De zoon van een vriendin van mij kwam op veertienjarige leeftijd terug van camping Appelhof op Terschelling (waar menig tiener zijn maagdelijkheid verliest onder invloed van veel drank ) met de tekst: “Mam, ik heb gebeft.” Daarna viel hij even stil, vertrok zijn gezicht en riep hij gruwelend: “GADVERDAMME!” Denk je dat hij over 20 jaar het meisje dat zijn dronken hoofd in haar niet al te frisse joni duwde gaat aangeven als een seksueel roofdier? Ook al wordt ze later een wereldberoemde balletdanseres. Dat zou toch niet moeten? Terwijl hij zich wel een beetje aangerand voelde.

Gebruik als referentie even al die veel te jonge moslimbruidjes die zonder enige vorm van voorlichting hun huwelijksnacht ingejaagd worden. Die hebben reden om massaal mee te doen aan een #metoo actie. Nogmaals: iedereen die zich schuldig heeft gemaakt aan bewust seksueel machtsmisbruik mag aan het gas (bij wijze van spreken). Maar hou rekening met een seksuele ‘klungelmarge’.