Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

17-jarige Belgische voetballer overlijdt na hartaanval op het veld

De Belgische Royal Antwerpvoetballer Joël Lobanzo zakte tijdens een training van het jeugdteam in elkaar met een hartaanval. Toen kon hij nog gered worden, maar een dag later overleed hij alsnog.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De speler werd toen hij in elkaar zakte meteen gereanimeerd door de medische begeleider en trainers van het team. Vervolgens werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Dat mocht niet baten, want de volgende ochtend overleed hij alsnog.

De spelers en aanwezigen bij de training krijgen sinds woensdag opvang en ondersteuning om het trieste ongeval te verwerken. “Op het moment van deze tragische gebeurtenis waren er enkele tientallen jongeren aanwezig op de trainingsvelden. Voor alle getuigen van dit akelige voorval – zowel medespelers, trainers als jeugdmedewerkers – voorziet de club sinds gisteren opvang en ondersteuning. Ook de volgende dagen zal dit het geval zijn. Hierover wordt verder intern gecommuniceerd”, laat de club op haar website weten.

@backlink(163653)

De club wil nu vooral haar medeleven tonen aan de familie en vrienden van de speler. Uit respect wil de club dan ook de communicatie beperken.