Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek naar voetballer Evra die supporter schopt

Elke voetbalfan herinnert zich wel Eric Cantona, die een fan schopte. Patrice Evra deed gisteren hetzelfde. De voetballer van Marseille trapte een supporter in het gezicht.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het incident gebeurde in de Europa Leaguewedstrijd tussen het Portugeze Vitoria Guimarāes en Evra's club Olympique Marseille. Tijdens de warming up kwam het tot een confrontatie tussen meegereisde fans en de voetballer. Hij trapte de voetballer vol in het gezicht en kreeg vervolgens een rode kaart van de scheidsrechter.

Inmiddels is zijn club een onderzoek gestart naar het incident. "Een professional moet kalm blijven, ook bij zware en onrechtvaardigde provocaties en beledigingen. Tegelijkertijd kan de club het gedrag van een zogenaamde supporter die zijn eigen speler beledigt en niet zijn team aanmoedigt alleen maar veroordelen."

Wat er precies is gezegd, is niet bekend. Eerder had de Franse voetballer het al eens aan de stok met de Uruguayaan Luis Suarez. Die noemde hem tijdens een wedstrijd tussen Manchester United en Liverpool een aantal jaar geleden zeven keer negro, wat zwarte betekend. Toen kon hij zich wel inhouden al zei hij de Uruguayaan te slaan als hij nog een keer het woord in de mond nam.