Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Horner: ‘Max is een kampioen in spé’

Christian Horner denkt dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo volgend jaar een rol kunnen gaan spelen in de titelstrijd. Er is een voorwaarde: een competieve auto.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

“Als we de lessen die we met de RB13 hebben geleerd kunnen meenemen naar de RB14, gekoppeld aan een betere betrouwbaarheid, dan zie ik geen reden waarom onze beide coureurs het Hamilton en Vettel niet moeilijk kunnen maken,” zo vertelt de Brit bij Sky Sports. “Hamilton steekt nu uiteraard in topvorm, dus hopelijk blijft hij nog een aantal jaar meedoen. Maar volgens mij heb je met Max, Daniel en Seb fantastische coureurs die wiel-tegen-wiel met hem kunnen racen."

@backlink(166853)

Met de juiste middelen is het vertrouwen dan ook groot bij Horner. “Hopelijk hebben ze een prachtig gevecht, wat geweldig zou zijn voor de sport. Sebastian is bij ons vier keer op rij kampioen geworden en hij is nu pas 30 jaar. Lewis heeft nu ook vier titels en hij is pas begin 30, men mag aannemen dat hij er nog meer gaat pakken. Max is pas 20 jaar. Als we hem een competitieve wagen geven, dan is hij denk ik absoluut een kampioen in spé. Grote rijders blinken uit op belangrijke momenten, dat is precies hetgeen Max doet."