Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Shakira: Hipshaker, Hitmachine, Huisvrouw

We hebben er zes jaar op moeten wachten, maar dinsdag 14 november komt Shakira Isabel Mebarak Ripoll (40), eindelijk weer naar Nederland!

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

In een uitverkocht Ziggo Dome zal blijken wat er nog over is van haar zang- en danscarrière, die de laatste jaren nadrukkelijk in de schaduw stond van man Gerard Piqué en hun twee kinderen.

I Mevrouw Piqué (I)

Laten we maar meteen beginnen met het belangrijkste nieuws uit de categorie roddel en achterklap. Ja, Shakira en Gerard Piqué zijn nog altijd samen, voor zover wij weten, afgaande op de laatste stroom socialmediaberichten. Niemand is geïnteresseerd, zogenaamd, maar iedereen wil het weten. Oh ja, heeft Shakira een nieuwe plaat uitgebracht? Leuk zeg. Maar is ze nog steeds samen met die voetballer van Barcelona? Maandenlang waren ze een hot topic, wereldwijd. Het feit dat het Colombiaans/Catalaanse koppel al een tijdje niet samen in het openbaar was gezien, voedde de geruchten en speculaties tot welhaast bovenmenselijke proporties.

Totdat Piqué op 14 oktober een foto van zichzelf op Instagram plaatste, met vrouwlief Shakira aan zijn zijde. Ook maakte hij een filmpje van de repetitie voor Shakira’s El Dorado-tournee. Het kan natuurlijk allemaal één grote maskerade zijn, maar voor de buitenwereld is de illusie van een sprookjeshuwelijk nog intact.

Shakira en Piqué leerden elkaar kennen in 2010, rond het WK voetbal in Zuid-Afrika, waar Shakira de openingsceremonie verzorgde. “Ergens was een borrel georganiseerd,” herinnert Shakira zich, “en daar zag ik hem staan. Hij is nog een jongen, dacht ik. Maar al snel raakte ik gefascineerd door hem. Een waanzinnig mooie man met onwaarschijnlijk mooie ogen. Eerst heb ik hem wat gadegeslagen, en na nog een mojito ben ik op hem toegestapt en hebben we gedanst. Daar is de passie overgeslagen. Die avond is alles tussen ons begonnen.”

Een echt showbizzkoppel

“Ik vermoedde dat hij jonger was, maar wist niet hoeveel. Later, toen we over leeftijden spraken, bleek dat we op dezelfde dag jarig zijn.”

Volgens Piqué was vooral het moment waarop hij Shakira om haar telefoonnummer vroeg van doorslaggevende betekenis geweest. “Zij was eerder in Zuid-Afrika, dus stuurde ik haar een bericht en vroeg hoe het weer daar was, want wij zouden een paar dagen later arriveren. Een typische, domme vraag en normaal krijg je een reactie als: het is koud, neem een jas mee. Maar Shakira begon me te vertellen hoe het weer was, op elk moment van de dag. Ik dacht: dit is niet normaal. Het waren zoveel details, er was meteen een klik.”

Haar laatste cd, El Dorado, droeg Shakira in zijn geheel op aan de lange verdediger van Barcelona. “Mijn man verdiende al lang zijn eigen plaat,” verklaarde ze. “Zonder hem geen nieuwe liedjes. Alle nummers op mijn nieuwe album zijn voor Gerard. Ik ben altijd discreet over onze liefde, maar hij is mijn grote muze. Nooit zal ik een andere man meer liefhebben dan hem.”

Samen hebben Shakira en Piqué twee zoontjes, Sasha en Milan. Ze zijn niet getrouwd, ondanks een eerdere verloving.

Met Pique en oudste zoon Milan

II Antonio de la Rua

Nu we het toch over Gerard Piqué hebben, kunnen we meteen z’n voorganger er even bijhalen, Antonio de la Rua, bankier en zoon van de voormalige, afgezette Argentijnse president Fernando de la Rua. Na hun scheiding eiste De la Rua maar liefst 100 miljoen dollar van Shakira omdat hij zichzelf verantwoordelijk hield voor de succesvolle cross-over die ze als zangeres maakte, eerst van Zuid- naar Noord-Amerika en vervolgens ook de rest van de wereld. Niet alleen beweerde De la Rua dat hij aan de basis had gestaan van het merk dat ‘Shakira’ is, ook zou hij een belangrijke rol hebben gespeeld bij het creatieve proces. Aanvankelijk claimde hij zelfs een bedrag van 250 miljoen dollar. De eis werd (bijna lachend) van tafel geveegd door de rechter in Los Angeles. Ook werd De La Rua toegang tot een Zwitserse bankrekening van de Colombiaanse hipshaker ontzegd. Shakira kon ‘niet gelukkiger’ zijn met de uitspraak, zo liet ze weten in een eerste reactie. Ook was ze de rechter ‘dankbaar’ dat De la Rua niet in staat werd gesteld om nog langer tegen de uitspraak in beroep te gaan.

De opluchting die Shakira op dat moment uitstraalde was zeker geen gespeelde emotie. Ze kon eindelijk verder met haar leven.

Dit is een voorstukje uit ons blad. Wil je het hele artikel van Mark van den Heuvel over Shakira lezen? Bestel Panorama dan hier of lees het op Blendle.