Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Waarom doe je dit jezelf aan Robben?

Een aantal weken geleden wisten we het zeker. Arjen Robben had zijn laatste interland voor Oranje gespeeld. Tenminste, dat dachten we, want nu komt hij gedeeltelijk terug op zijn beslissing.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Als Nederland zich plaatst voor het EK over twee jaar, dan is hij er misschien weer bij.

In een gesprek met onze zeer gewaardeerde collega’s van Fox Sports doet de vleugelaanvaller uit de doeken dat hij het boek van het Nederlands Elftal nog steeds niet volledig heeft gesloten. ‘Zeg nooit nooit. Absoluut niet’, zegt hij voor de camera’s. Natuurlijk is het prachtig dat de Bedummer zo’n mentaliteit heeft, maar echt verstandig is het niet. Dat adviseerden we ook al eerder.

Op dit moment is Robben 33 jaar, wat betekent dat hij tijdens het EK in 2020 36 jaar is. Dan heeft de speler vrijwel zijn beste tijd gehad. Het zou zonde zijn als hij dan op het EK matig speelt. Ook al weten we dat hij altijd zeer goed heeft gedaan, we zullen hem altijd herinneren aan zijn laatste wedstrijd. Er zijn genoeg voorbeelden in het voetbal die dat bewijzen. Wat te denken van een Bert van Marwijk, die we amper herinneren van zijn finaleplaats op het WK, of John Heitinga die zijn laatste seizoen meehobbelde bij Ajax.

Laat het maar over aan de nieuwe generatie (hoe slecht die op dit moment ook is). Natuurlijk mag Quincy Promes op dit moment geen eens zijn schoenen poetsen en moet Memphis Depay zijn hoed voor Robben afnemen, maar soms moet je gewoon gaan bouwen aan iets nieuws en afstand durven nemen. Als de jongelingen het onverwacht goed doen zit de voetballer waarschijnlijk op de bank, wat zonde is voor zo'n vedette en als ze het slecht doen, is hij als ervaren speler de kop van jut.

Nee Arjen, kom over een aantal jaar terug als coach van het Nederlands Elftal. Want als je iets kan is het wel spelers motiveren. Dan herinneren we jou als succescoach én speler van Nederland. Dan zijn we ook de redding van Casillas vergeten en ben je dan wel de man die ons wereldkampioen maakt!