Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Carey: ‘Elk team moet races kunnen winnen’

Volgens commercieel directeur van de Formule 1 Chase Carey wil Liberty Media alle teams gelijke kansen geven en is het verschil van mening met Ferrari niet zo groot.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

“Ik wil ook geen mondiale NASCAR worden,” zo stelt Carey. “Ik denk eigenlijk dat we niet heel erg van mening verschillen ten opzichte van Ferrari. Kijk, ik wil niet lullig doen tegenover NASCAR, maar dat is niet onze ambitie. We willen helemaal geen standaard-auto's. We willen niet dat er twintig identieke auto's rondrijden, waarbij alleen de coureurs het verschil maken."

Het draait daarbij voornamelijk om het gelijk trekken van de kansen door bijvoorbeeld een budgetplafond. “We willen dat alle teams de mogelijkheid hebben om unieke auto's te maken. Met unieke motoren en een chassis dat alleen zij hebben. Teams moeten meedoen om te winnen, maar het moet wel zo zijn dat alle teams hier kans op maken. Sport leeft van onverwachte momenten en dat is wat we willen. Je hebt competitie nodig, het onbekende. Je hebt mooie verhalen nodig en drama. Dat moeten we creëren."