Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wereldberoemde basejumper vliegt te pletter tegen klif

Basejumpen is een gevaarlijke sport. Dat merkte ook de wereldberoemde Valery Rozov die zijn laatste sprong niet meer kan navertellen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De 53-jarige Rus sprong van een 7 kilometerhoge berg Ama-Dablam in de Himalaya, maar dat ging verschrikkelijk mis. Toen hij in een wingsuit van de berg afsprong kwam hij tegen een klif terecht.

Red Bull

Red Bull, dat hem sponsort, reageert geschokt op het bericht. ‘Met pijn in ons hart moeten we de dood van Valery Rozov tijdens een van zijn expedities melden. Hij is een lid van onze Red Bullfamilie sinds 2004. Iedereen kent hem als een zeer professioneel atleet en avonturier die altijd steeds moeilijkere uitdagingen opzoeket. Hij zal altijd in onze gedachte blijven. Een dromer die altijd weer bezig was met nieuwe projecten’, aldus de drankjesmaker.

En uitdagingen opzoeken deed hij zeker. Zo is Rosov de wereldrecordhouder hoogste basejump. Een keer eerder sprong hij in van de berg Cho-Oyo in de Himalay van 7.700 meter naar beneden. Ook is hij al eens van de Mount Everest afgesprongen op een hoogte van 7.220 meter en basejumpte hij in een vulkaan.

Hier is een filmpje van de man in betere tijden: