Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

IS-bruid Laura H. veroordeeld tot elf maanden cel

Laura H, die samen met haar man vertrok naar IS gebied, is veroordeeld tot 24 maanden cel, waarvan dertien maanden voorwaardelijk. Doordat ze al een jaar in voorarrest heeft gezeten, hoeft ze niet opnieuw de cel in.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Hoewel de advocaat van H. betoogde dat de vrouw niet wist waaraan ze begon, acht de rechter dat niet aannemelijk. Hij acht het bewezen dat H. goed wist dat ze naar IS-gebied ging en wat daar speelde. Door voor haar gezin te zorgen had ze een ondersteunende rol voor het plegen van terrorisme oordeelt de rechter. H. wordt echter vrijgesproken van lidmaatschap aan een terroristische organisatie.

Het OM eiste vorige maand 35 maanden cel, waarvan 24 maanden voorwaardelijk. Ook met die straf hoefde ze niet meer terug het gevang in. De rechter ging daar dus niet helemaal in mee.

De advocaat van H. eiste vrijspraak. Hij beweert dat de vrouw gedwongen was om samen met de kinderen mee te gaan met haar man. Een jaar later, in juli 2016, wist ze het kalifaat en haar man te ontvluchten en waard bij aankomst in Nederland meteen gearresteerd. Het Om was bang dat H. een aanslag kon plegen. Waar haar man is, is niet bekend.