Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Brabants dorp in rep en roer om ontsnapte papegaai

Zelfs de brandweer moest in actie komen om het dier terug bij zijn baasje te brengen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De brandweer in het Brabantse Waalre (nabij Eindhoven) moest vandaag vol aan de bak om papegaai Kwikkie uit de boom te krijgen. Hoewel een boom volstrekt natuurlijk gebied is voor een papegaai, moest hij eruit. Het dier was namelijk ontsnapt bij haar eigenaresse, meldt Omroep Brabant.

Massaal zette buurtbewoners de jacht in op de papegaai, die ze uiteindelijk in een andere wijk hoorden roepen. Mensen probeerden het dier nog met een netje uit de boom te vissen, maar ze hadden een groot probleem: de ladder was te kort. Daarop werd de brandweer ingeschakeld, die het dier eerst met een waterstraal uit de boom wilden verjagen, maar dat lukte niet. Uiteindelijk moest er een hoogwerker aan te pas komen om het beest naar benden te krijgen. Samen met het baasje werd de papegaai alsnog uit de boom gehaald.

Het is niet de eerste keer dat Kwikkie die benen –nou ja de vleugels – nam. In oktober gebeurde precies hetzelfde en moest de brandweer ook al met een hoogwerker langskomen.

Voor de brandweer is het nu welletjes geweest en zij hebben de vrouw verzocht om het dier te kortwieken zodat het niet meer weg kan vliegen. Het zou natuurlijk vrij lullig zijn als iemand in een brandend huis zit, terwijl de brandweer bezig is met Kwikkie.