Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wie Brad Jones nú uit het doel haalt, heeft geen hart

Elke vrijdag blikken we vooruit op het sportweekend. Vandaag: Feyenoord probeert in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo (zaterdag 18.30 uur) het geschonden blazoen op te poetsen, uitgerekend met een uit vorm zijnde, maar onpasseerbare keeper Brad Jones.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Natuurlijk is Feyenoord-keeper Brad Jones niet in zijn eentje verantwoordelijk voor de teloorgang van de Rotterdammers (3 keer gelijk, één keer verloren in de laatste vier competitiewedstrijden), maar dat hij net als het halve elftal hopeloos uit vorm is, mag geen geheim zijn. De sluitpost lijkt geen schim meer van de man die vorig seizoen nog één van de steunpilaren was in het kampioenselftal. Brad was rustig, betrouwbaar en had een stabiele verdediging voor zich waarmee hij blind kon lezen en schrijven. Amper een half jaar later leven we in een ander universum.

De roep om tweede keeper Kenneth Vermeer wordt in en rond de Kuip steeds luider. Willem van Hanegem: “Jones heeft het gewoon niet meer.” Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam van Voetbal International na de laatste competitiewedstrijd van de Rotterdammers (ADO Den Haag-Feyenoord 2-2): “Ik denk dat, als Kenneth Vermeer weer fit is, hij snel onder de lat terugkeert. Jones heeft het vandaag opnieuw laten afweten.”

Of Giovanni van Bronckhorst zwicht voor de buitenwacht en voor aanstaande zaterdag al een keeperswissel overweegt, durven we niet te zeggen. Maar als het zou gebeuren, dan zou het de slechtst mogelijke timing zijn die je je maar kunt bedenken. Morgen is het namelijk precies zes jaar geleden dat de Australiër zijn zoon verloor aan de gevolgen van leukemie. Het jongetje werd niet ouder dan zes jaar. Een persoonlijk drama voor de familie Jones waar ze op 18 november altijd bij zullen stil blijven staan. Dus ook morgen. Als je Brad uitgerekend dan uit het doel haalt, hoe uit vorm hij ook moge zijn, dan heb je geen hart.

Het Legioen van Feyenoord heeft iedereen opgeroepen om morgen tijdens de twaalfde minuut een sfeeractie te houden door in de twaalfde minuut het licht op hun telefoon aan te zetten. Mooi. Een lichtjesactie waar de uitsupporters uit Venlo naar alle waarschijnlijkheid ook gehoor aan gaan geven. Nog mooier. Als Brad het maar mee kan maken tussen de palen, niet vanaf de bank.

Voorspelling: Feyenoord-VVV-Venlo 2-0