Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Slachtoffer dodelijke schietpartij 19-jarige oude kickbokser Ayman Mouyah

Een niet onverdienstelijk jeugdvechter die in de periferie van de onderwereld leefde

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

UPDATE - Het is een afrekening geweest binnen een zeer jeugdig milieu. Jongens van nog geen 20 jaar oud. Geboren aan het einde van de jaren negentig van de vorige eeuw. Wij durven er best wel een stuiver om te verwedden dat dat een thema zal worden dat de krantenkolommen tot aan de feestdagen zal gaan vullen: die 'nauwelijks volwassen' leeftijden van de betrokkenen.

Hoofd

In de nacht van woensdag op donderdag zijn bij een schietpartij aan de Olifantswerf (Kattenburgerkade) in Amsterdam een dode en drie gewonden gevallen. Het dodelijk getroffen slachtoffer was de 19 jaar oude Ayman Mouyah en komt uit de hoofdstad. Hij deed in het verleden 'niet onverdienstelijk' aan kickboksen en heeft volgens Het Parool veel vrienden en bekenden in het milieu. Zelf was hij nog geen 'grote naam'. Volgens bronnen van Boevennieuws was het een vriendelijke jongen die altijd voor iedereen klaar stond.

Het incident speelde zich af in een wijkje dat Amsterdammers kennen als studentenbuurt, met veel goedkope huurwoningen, en gedeelde appartementen. 

Hier een video van de kickboksende Mouyah:

@backlink(157833)

Geren

Het Parool schrijft dat getuigen in de omgeving agressieve taal hoorden rondom het incident. Zou zou er flink zijn geschreeuwd. Omwonenden spreken verder van Marokkaanse ogende jongeren. En veel gehol, heen- en weer.

Bil

Een persoon beschrijft het als volgt: "Ze renden doodsbang naar de andere kant van de flat (de Kattenburgerkade op), waar het bij het water verder ging. Daar brak paniek uit. Ik hoorde iets als: 'Hé, Hamza. Hé, Hamza!' Eén jongen zag ik op de grond liggen. Hij was vermoedelijk in zijn bil of been geschoten en was aanspreekbaar. Een jongen die bij hem hurkte zei: 'De volgende keer gaat-ie door je hoofd'."

Ook AT5 was nadien ter plekke. Zie hier.

Omgeving

De schietpartij vond rond een uur op straat plaats. Een slachtoffer overleed zoals gezegd ter plaatse en drie anderen - ook in de leeftijden van 18 tot 19 jaar oud - zijn gewond naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft de omgeving afgezet en verricht momenteel sporenonderzoek. In de buurt ligt een scooter waar momenteel onderzoek op plaatsvind. Het is nog onduidelijk of er mensen na de schietpartij zijn aangehouden.