Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Veertien jaar gevangenisstraf voor Jason 'Jay Jay' L.

Rechtbank Amsterdam acht 'medeplegen moord' bewezen

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Onder crimewatchers en andere 'experts' was het nog even een juridisch onderwerp waarover gesproken werd: kon Jay Jay wel een grote straf krijgen? Er was immers geen bewijs van zijn 'directe betrokkenheid' bij moord. Hij had enkel met een telefoon appjes verstuurd die het slachtoffer naar een schutter bracht. Hij was 'slechts' lokker geweest. Hoe zou dat nou gaan uitpakken?

Geen lokmoord

Ja, zegt de rechtbank Amsterdam nu volmondig. Jason 'Jay Jay' L. uit Amsterdam-Zuidoost is schuldig. Hij is vanmiddag veroordeeld voor het 'medeplegen' van een moord. Hij moet veertien jaar zitten voor de liquidatie op Abderrahim Belhadj, in flat Kikkenstein, mei 2016. Volgens de rechter is juist 'niet' bewezen dat Jason L. , voormalig lid van rapformatie Green Gang uit Zuidoost, de liquidatie 'uitlokte'. We mogen het dus ook geen 'lokmoord' noemen. Wel acht de rechtbank bewezen dat Jason L. schuldig is aan het 'medeplegen van de moord'. Zo was er volgens de rechter sprake van een nauwe samenwerking tussen Jason L. en de schutter, wat volgens justitie ene Rigjendrig L. zou moeten zijn. Met een Snappchat-bericht dirigeerde JayJay deze hitman naar dezelfde flat. Dat opdrachtgeven tot- het coördineren van rekent de rechtbank Jason zwaar aan.

Vincent Jalink

Op dit moment is nog niet duidelijk of Jay Jay in hoger beroep gaat. Maar de praktijk wijst uit dat advocaten dat vrijwel altijd adviseren in dit soort zware zaken, dus dat lijkt nog maar een kwestie van tijd. Jason L. is in 1993 geboren, hij is nu dus 'medeschuldig' aan de moord op een ander figuur uit de onderwereld. Op dit moment onderzoekt justitie nog volop zijn mogelijke betrokkenheid bij de liquidatie op Vincent Jalink, een moord die in dezelfde meimaand van 2016 werd gepleegd. De toekomst ziet er niet geweldig voor hem uit.

@backlink(164021)

Kinderen

Abderrahim Belhadj zat naar verluid diep in de drugshandel. Wel was hij geliefd bij vrienden en familie en zette hij een grote kinderschare op de wereld.