Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Waar een klein team groot in kan zijn

Elke vrijdag voorafgaand aan een grand prix blikken we vooruit. Met vandaag: Force India

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het gaat altijd maar om geld in de sportwereld van tegenwoordig. Met veel geld kun je de beste zijn. In de Formule 1 is dat niet anders. Met een budget van 470 miljoen zijn Mercedes en Ferrrari de grootste. Zij worden dan ook de nummer één en twee van dit seizoen op de voet gevolgd door Red Bull Racing dat een budget heeft van 440 miljoen dollar. Toch krijgen we dan een grote verrassing. Eentje waarvan wij allemaal genieten. Dat is namelijk Force India. 

De roze panters worden dit jaar voor de tweede keer op rij vierde in de constructeurs stand en dat is een prestaties van formaat. We zijn altijd op zoek naar verhalen van de kleintjes die groten verslaan. De allergrootsten weet het team van zakenman Vijay Mallya nog niet te pakken, maar met een budget van maar honderd miljoen dollar presteert het optimaal. Alleen het team van Sauber heeft als enige minder te besteden met negentig miljoen. 

@backlink(167489)

Teams als Renault of McLaren hebben het tweevoudige of zelfs drievoudige te besteden van het budget van Force India. Het team presteert al jaren op het maximale van haar kunnen en het is dan ook niet onlogisch dat de topteams de engineers van Force India vaak overneemt. Ook dit jaar presteert het team optimaal. Met twee fantastische coureurs werd bijna elke race afgesloten in de punten. Force India is kijkend naar de prestatie en het geld wat het heeft te besteden de échte wereldkampioen!