Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Echt waar: Dani Shahin (Roda JC) is dodelijker dan Cristiano Ronaldo!

Elke vrijdag blikken we vooruit op het sportweekend. Vandaag: Ajax zal tegen Roda JC (zondag 12.30 uur) aan de bak moeten, want de spits van de hekkensluiter in de Eredivisie is effectiever dan die van Real Madrid.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Opvallend statistiekje, zo aan de vooravond van weer een loeispannende en ongetwijfeld zeer spectaculaire speelronde in de Eredivisie (sorry voor het cynisme): na de eerste twaalf wedstrijden van dit seizoen heeft Roda JC-spitsenduo Dani Shahin-Mikhail Rosheuvel meer gescoord in de competitie dan het duo Cristiano Ronaldo-Karim Benzema. Drie doelpunten voor de tandem van Roda JC (twee keer Shahin, één keer Rosheuvel), twee doelpunten voor die van Real Madrid (Ronaldo en Benzema ieder één). Dan kun je zeggen: Ronaldo en Benzema spelen in La Liga als een natte krant (niet in de Champions League natuurlijk). Maar je kunt ook zeggen: dat Zuid-Limburgse koppel is dodelijker dan de Spaanse Griep.

Zondag weet Ajax, thuis in de eigen Arena die maar niet de naam van Johan Cruijff wil dragen, wat het te doen staat: vooral Dani Shahin elimineren. Nu moet dat in een thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter wel lukken, zou je zeggen. Vorige week nog boekte Ajax de grootste uitwinst in de geschiedenis van de club (NAC Breda-Ajax 0-8), dus die Amsterdammers knappen bijna uit hun velletje, zoveel zelfvertrouwen hebben ze in Breda getankt. In Kerkrade hangt de vlag er heel anders bij. Zelfs voor de Zuid-Limburgers is één punt in de laatste vier wedstrijden niet genoeg, ook al werd dat puntje tegen kampioen Feyenoord behaalt.

De kans is dus groot dat Sinterklaas twee weken eerder dan gepland een zak met cadeautjes in de Arena dumpt. Vijf ingepakte doelpunten voor Ajax, eentje voor Roda JC.

Voorspelling: Ajax-Roda JC 5-1 (doelpunt van Roda? Shahin, uiteraard)