Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bekijk trailer voor de definitieve docu over de Zodiac Killer

Is ene Ross Sullivan de man achter de zeven nooit opgeloste moorden?

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Zelf hebben we de Hollywood-speelfilm over dit thema een paar keer bekeken. En als het zou moeten, dan doen we dat vanavond zo weer. Want er is iets aan het op zich al fraai gestileerde Zodiac van David Fincher dat altijd maar weer fascineert en intrigeert.

Teksten

Feit is dat het verhaal van deze seriemoordenaar - die cryptische boodschappen achter liet - de nieuwsgierige geest instant activeert. Je wordt er al kijkende zelf een soort rechercheur van, zeg maar. Dat komt ondermeer door die briefjes met een soort speurtocht achtige teksten die de 'pennende moordenaar' achter liet. Dat komt ook doordat er altijd het idee bestond dat er toch wel een oplossing zou worden gevonden, want met die briefjes liet de dader zich - zo gezged - toch een beetje 'in de papieren kijken'. De FBI zette destijds - nu alweer vijftig jaar geleden - een massale operatie op. Talloze rechercheurs pluisden van alles na. Een zoektocht die uiteindelijk weinig tot niets opleverde. 

@backlink(164531)

Californië

Tot nu misschien. Zelfbenoemde experts denken te weten wie nu eigenlijk deze moordenaar is. Deze onderzoekers doken opnieuw in de zaak van Cheri Bates, een van de eerste slachtoffers van 'de Zodiac Killer' eind jaren zestig, in Californië. Volgens hen wijst het bewijs naar ene Ross Sullivan (zie foto boven). Hij was de eerste verdachte van de moord op Bates - geen nieuwe naam dus. Hij werkte in een bibliotheek niet ver van waar het slachtoffer woonde. Droeg altijd militaire combat kleding, en gedroeg zich vaak bizar. Reden om aan te nemen dat 'hij het zou kunnen zijn' is een voetafdruk die destijds gemonsterd is op de plaats delict. En zijn omschrijving komt overeen met die van de Zodiac Killer, gegeven door een ooggetuige. Het is onbekend of Sullivan, die nu 76 jaar zou zijn, nog in leven is.

Slim

Hier is de trailer van de documentaire die dit nieuwe licht op deze zaak probeert geven. Het stemt hoopvol. Maar de geschiedenis wijst uit dat de speurtocht naar deze persoon altijd weer vastloopt in bizarre aannames en theoriën. De Zodiac Killer ging intelligent te werk. En hij is ons al vijftig jaar te slim af.