Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Pro-Zwarte Piet-demonstranten vallen school binnen

Gisteren hadden we het over de anti-Zwarte Piet-demonstranten, vandaag zijn de pro’s aan de beurt. Zij vielen een school binnen en riepen zaken naar het personeel als ‘ga terug naar je eigen land’.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Sinterklaas is al lang geen kinderfeest meer. Waar kinderen het allemaal niets uitmaakt zolang ze gewoon feest kunnen vieren, zijn het vooral de volwassenen die zich druk maken over Zwarte/Roetveeg/Witte/Gekleurde/Stroopwafel Piet. Helaas zijn hiervoor vaak de kinderen de dupe die niets met de strijd te maken hebben.

@backlink(167473)

Bij de Utrechtse basisschool De Cirkel stormde een actiegroep voor het behoud van Zwarte Piet naar binnen, verkleed als het hulpje van de goedheiligman. Ze deelden pepernoten en stickers uit.

Dat kon het personeel van de school niet waarderen en dus werden ze het gebouw uitgezet. Daarop werden de pepernoten ingenomen en weggegooid. Het personeel vond de school geen plaats voor een demonstratie. ‘We leren kinderen dat ze op een andere manier moeten omgaan met een conflict en dat ze niets van vreemde mensen moeten aannemen, ook niet als ze verkleed zijn als Zwarte Piet’, vertelt directeur Jochem Grimmelikhuizen aan Radio 1.

@backlink(167451)

Toen de demonstranten de school werden uitgezet werd de sfeer vervelend. Ze riepen naar leraren dat ze terug moesten naar hun eigen land. ‘Sommige kinderen waren geschrokken’, aldus de directeur. De school heeft aangifte wegens huisvredebreuk gedaan bij de politie.