Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ruud Gullit ein-de-lijk écht van zijn ex af

Het heeft een paar jaar geduurd, maar Ruud Gullit is nu eindelijk van zijn ex Cristina Pensa af. Ze liet in 2010 beslag leggen op Ruud's huizen, maar nu ook het beslag op zijn laatste appartement opgeheven is, kan hij ook dat in de verkoop gooien.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het ging om bijna anderhalve ton, de ruzie tussen Gullit en zijn ex. Er werd vaak gezegd dat het om achterstallig alimentatie ging, maar dat is niet juist. Het Milanese gerechtshof had tijdens de scheiding Gullit in 1997 namelijk naast de alimentatie (die hij wel iedere maand betaalde) verplicht zijn kinderen Quincy en Cheyenne, destijds 6 en 3 jaar, iedere zomervakantie voor een bepaald aantal dagen bij zich nemen. Deed hij dat niet dan moest hij geld overmaken naar Cristina voor een vakantie.

Gullit weigerde de kids in de zomermaanden in huis te halen maar maakte ook nooit de verplichte vergoeding, die hij van de rechter dan moest betalen, over. Dat geld wilde Cristina toen, en nog steeds, van Ruud zien. Dus legde ze in 2010 na een jarenlange strijd voor diverse rechtbanken beslag op zijn panden. Acht waren er dat in die tijd naar verluid. Maar nu is dus ook het laatste beslag opgeheven. Onbekend is of Gullit daarvoor het door zijn ex geëiste bedrag toch heeft overgemaakt naar Italië. Misschien niet, want dat Cristina nog ieder jaar met haar kids op vakantie gaat is een beetje ongeloofwaardig. Quincy en Cheyenne zijn inmiddels namelijk 26 en 23 jaar oud...

Ruud Gullit zelf krijgt heden ten dage waarschijnlijk spontaan uitslag van het woord 'beslag'. Want het leek wel of iedereen die financieel wat met hem te verhapstukken had dat deed. In januari 2013, nog tijdens de scheidingsprocedure, liet zijn toenmalige vrouw Estelle in navolging van ex Cristina ook al beslag leggen op negen woningen van de Zwarte Tulp, waaronder een villa in Amsterdam-Zuid. De andere acht panden waren gedeeltelijk van Gullit, want ze waren voor de helft ook eigendom van zijn zakenpartner Alex Bottse.

Het optrekje van Ruud en Estelle in Amsterdam-Zuid.

Datzelfde jaar kwam daar qua beslag leggen de Nederlandse belastingdienst bij, dus goldt er op de villa een dubbel beslag. Waarbij volgens de wet de belastingdienst altijd voor gaat dus daar zal Estelle ook niet blij mee zijn geweest. En in 2016 liet Estelle ook beslag leggen op de Porsche van de voetbalcoach. Cristina deed hetzelfde met zijn Mercedes in 2015. En toen Gullit dit voorjaar werd benoemd tot assistent-bondscoach liet Cristina Pensa direct beslag leggen op zijn loon dat hij van de KNVB ontving. Maar nu is al dat beslag-leed dus naar het schijnt echt over en is hopelijk álles tussen Ruud, zijn drie exen en zijn zes kinderen goed geregeld. Gullit woont nu samen met zijn huidige vriendin Karin, maar bezit geen enkel pand meer. Het Amsterdamse appartement waar het stel woont huurt Gullit voor 3500 euro per maand. Hem maken ze niet meer gek met een beslag.