Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bottas pakt pole, Verstappen zesde

Mercedes laat al het hele weekend zien de snelste te zijn en ook in de kwalificatie was het team de snelste. Valtteri Bottas was de snelste. Max Verstappen kwam snelheid tekort en werd zesde.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Tijdens Q1 bleek andermaal dat de Mercedes dit weekend ongenaakbaar is. Zowel de Red Bull's als de Ferrar's kwamen er niet aan te pas. Verstappen kwalificeerde zich dan als gewoonlijk wel makkelijk voor Q3, maar tevreden zal de Nederlander allerminst zijn geweest. Torro Rosso zit het hele weekend al in de hoek waar de klappen vallen en ook tijdens de kwalificatie was dit niet anders. Beide coureurs vielen dan ook direct in Q1 uit net als de beide Sauber's en Romain Grosjean. 

In Q2 waren het de Mercedes couruers die opnieuw als eerste een tijd neerzetten. Hamilton was ditmaal Bottas wel de baas. Voor Verstappen was de eerste run opnieuw een teleurstelling. Hij kwam niet verder dan P7 achter Nico Hülkenberg. Verstappen pakte in zijn tweede run wel P6, maar de RB13 mistte duidelijk snelheid. Felipe Massa flikte het in zijn laatst kwalificatie. Op het laatste moment pakte hij P10 van Fernando Alonso en ging zo door naar Q3. Samen met ploegmaat Vandoorne, Sainz, Magnussen en Stroll zat Alonso zijn zaterdag er op. 

Alles draaide in Q3 om de eerste run. Valtteri Bottas troefde daar verrassend zijn ploegmaat Lewis Hamilton af. Sebastian Vettel volgde op P3 en Ricciardo reed knap naar P4. Voor Verstappen zat er daardoor niks anders op dan P6 achter de andere Ferrari van Raïkkonen. Achter de topteams volgden Hülkenberg, Ocon, Pérez en Massa.