Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gijs van Dam vs. Jelle Brandt Corstius: de messen worden geslepen

Vijf weken nahet gedenkwaardige optreden van Jelle Brandt Corstius in De Wereld Draait Door, waarbij hij verklaarde ook te zijn aangerand door 'een meerdere', lijkt het stil rond deze zaak.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Niets is minder waar want de redactie Privé van De Telegraaf heeft stukken in handen gekregen waaruit blijkt dat de verschillende partijen de messen slijpen, de loopgraven innemen en meer van dat soort beeldsprakerige prietpraat. Waar het om gaat: het advocatenteam van Gijs van Dam, de vermeende dader, heeft sommatiebrieven verstuurd naar RTL, BNNVara, Matthijs van Nieuwkerk, Frits Barend en het productiehuis Freemantle gestuurd. Die laatste is de producent van het tv-programma Barend en Van Dorp waar de drogering en het misbruik van Jelle Brandt Corstius door Gijs van Dam zou hebben plaatsgevonden. 

Een vriend van Van Dam zegt in het stuk dat tv-maker Van Dam niet meer de straat op durft, geen opdrachten meer krijgt en gezien wordt als een paria sinds die tijd. Ja, dan had hij ook niet zelf bij Pauw moeten gaan zitten, zou je denken. Maar die vlieger gaat niet op volgens die vriend: “In Hilversum kon je bij elke koffie automaat zijn naam toen al horen vallen. Iedereen wist na een week heus wel dat Jelle Brandt Corstius hem bedoeld had.”

Het verwijt dat de advocaten van Gijs van Dam maken naar bijvoorbeeld BNNVara, de redactie van DWDD en Matthijs van Nieuwkerk persoonlijk is dat zij onzorgvuldig hebben gehandeld in de voorbereiding van het item met Jelle. Ze eisen ook excuses van Matthijs van Nieuwkerk voor het woord 'smeerlap' waarmee hij Van Dam bedoelde, en stellen de partijen aansprakelijk voor de schade.

Jelle Brandt Corstius op zijn beurt sleept Gijs van Dam voor de rechter vanwege alles wat er zich voorgevallen zou hebben tijdens de tv-opnames voor Barend en Van Dorp.

Zeer benieuwd waar en hoe dit eindigt...