Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Boot van Joop te koop

Eerst zijn huis, nu zijn boot. Joop van den Ende lijkt alles te verkopen. Maar deze Nederlandse sterrenmaker is nog lang niet klaar. Hij wil gewoon een andere boot. Maar eerst die ouwe kwijt, voor een paar miljoen...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het is niet altijd makkelijk om een BN'er te zijn. Zeker niet als je die Bekende Nederlanders zelf maakt. Joop van den Ende heeft het er zo druk mee dat hij echt af en toe moet ontspannen. Op zijn mooie boot bijvoorbeeld. Sinds 2004 heeft Joop een bootje waarop hij lekker kan varen en naar het kabbelende water tegen de boeg kan luisteren. De Intimis is de naam van zijn scheepje, dezelfde naam die ook zijn villa in Baarn droeg die hij vorig jaar verkocht. En nu dat huis met die naam weg is wil hij ook wel van de boot met die naam af.

De Intimis, de boot van Joop

Ander huis, andere boot, dat begrijpen we best. Dus een paar maanden geleden ging het schip van Joop in de verkoop. Vraagprijs: 2.850.000 euro. Boel geld, maar dan heb je ook wat. Een jacht van ruim 34 meter lang met vijf hutten waar in totaal 11 mensen kunnen slapen. En slaapplek voor de vier bemanningsleden die de Intimis nodig heeft om lekker te varen. Er was een zesde hut, maar die is omgebouwd tot sportschool zodat je op zee ook nog lekker aan je lijf kunt werken.

Voor 1 miljoen verbouwd

Het schip is trouwens in 2013 nog voor een miljoen euro verbouwd en gemoderniseerd en kreeg vorig jaar nieuwe teakhouten dekken. Dus voor die bijna 3 miljoen zit je er als nieuwe eigenaar wel netjes bij. Maar kopers staan bepaald niet in de rij voor de Intimis. Best vreemd, want volgens de makelaar Northrop and Johnson die de boot van Joop verkoopt, heeft het schip vele voordelen. De site vermeld bijvoorbeeld: 'Haar grote, overzichtelijke flybridge is een ideale ruimte om te entertainen en te ontspannen. Gasten kunnen buiten dineren op haar comfortabele achterdek. Bovendien zijn nieuwe entertainmentsystemen in de gastenhutten geïnstalleerd.' Tja, dat is dan weer niet zo gek voor een boot van een tv- en theaterman als Joop in hart en nieren, toch?