Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bronnen: 'Quincy Promes is weer vrijgelaten door Dubaiaanse autoriteiten'

Ondertussen loopt er nog steeds een uitleveringsverzoek van Nederland omdat de voetballer zo'n 7,5 jaar aan gevangenisstraf heeft openstaan.

Quincy Promes

Quincy Promes is op vrije voeten gesteld. Dat meldt Het Parool vandaag. Promes zat in de bajes in afwachting van het uitleveringsverzoek dat Nederland deed na veroordelingen voor cokehandel (6 jaar) en zware mishandeling (1,5 jaar). De krant schrijft dat ingewijden hebben bevestigd dat het OM in Dubai de Nederlandse voetballer onder voorwaarden hebben vrijgelaten.

Wat die voorwaarden precies inhouden is niet bekend, maar doorgaans mag een verdachte het land niet uit en moet hij zich regelmatig bij de autoriteiten melden. Ook kan er sprake zijn een borgsom. Volgens Het Parool willen Promes' advocaten geen commentaar geven op de huidige ontwikkelingen.

Opgepakt

Ongeveer tweeënhalve maand geleden werd Quincy Promes in de boeien geslagen in Dubai. Promes was naar verluidt weggereden bij een ongeluk. Het OM in Nederland greep de arrestatie direct aan om heel rap een uitleveringsverzoek in te dienen. De voetballer is hier immers veroordeeld voor drugssmokkel en mishandeling. Zijn jarenlange celstraffen ontliep hij echter door in Rusland te verblijven, de plek waar hij woont en voetbalt (Spartak Moskou).

Maar Dubai heeft, in tegenstelling tot Rusland, wél een uitleveringsverdrag met Nederland. Daarom moest de Nederlander het uitleveringsproces afwachten in de Al Aweer-gevangenis. Ondertussen schijnt ook Rusland bezig te zijn om de voetballer te laten uitleveren, aangezien hij in dat land verdacht zou worden van belastingfraude.

Barre omstandigheden

Óf Promes wordt uitgeleverd, en zo ja: aan wie, blijft afwachten. De aanvaller zal in ieder geval blij zijn dat hij niet meer vastzit. Eerder meldden bronnen dat Promes het 'loodzwaar' zou hebben in de Al Aweer-bajes. Zijn cel met zes bedden zou hij hebben moeten delen met maar liefst 20 medegevangenen. Daarnaast zou hij kampen met slecht voer, weinig luchttijd, veel lawaai en amper toezicht van bewakers.

Nieuws
  • Het Parool
  • NL Beeld / Proshots